Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

"Κίνδυνος να μην υπάρξει πάλι κυβέρνηση στην Ελλάδα",γράφουν οι New York Times

Οι New York Times αφιερώνουν το πρώτο θέμα τους στις εκλογές μας γράφοντας ότι οι “Έλληνες είναι στις κάλπες για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες με μια διάχυτη αίσθηση φόβου ότι όποια κυβέρνηση κι αν έρθει στην
εξουσία θα αποτύχει να επιλύσει την πολιτική και οικονομική αναταραχή που απειλεί το μέλλον της χώρας και την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης”. 

 “Περίπου το 80% των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός της ζώνης του ευρώ, αλλά θέλουν επίσης μια ριζική επαναδιαπραγμάτευση των όρων διάσωσης”,γράφουν οι Αμερικανοί επισημαίνοντας ότι οι “Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν αυτή τη λογική ως αντίφαση, αλλά οι Έλληνες ηγέτες θεωρούν ως απαραίτητη την επαναδιαπραγμάτευση για την καταπολέμηση της βαθιάς κρίσης”.

 Ορισμένοι ξένοι επενδυτές και ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματική ελίτ της χώρας απεικονίζουν μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ ως ένα είδος Αρμαγεδώνα, που θα πυροδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση προς την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ την ημέρα που θα πάρει την εξουσία.

 Ωστόσο, υπάρχει μια συναίνεση στο κεντρικό ισχυρισμό του ότι η δεύτερη συμφωνία διάσωσης είναι ανεφάρμοστη και πρέπει να αντικατασταθεί. 

 «Το μνημόνιο είναι νεκρό", δήλωσε ο Αντώνης Κεφαλάς, σύμβουλος του προέδρου του ηγετικού επιχειρηματικού λόμπι στην Ελλάδα, την Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων. 

«Όλοι γνωρίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει μια de facto επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου διάσωσης", δήλωσε ο Μαρκ Λέοναρντ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, θα αυξήσει τη γενική αίσθηση πανικού και θα ωθήσει τους Γερμανούς να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν την πίεση στο ευρώ”, λέει. 

πηγη:onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου