Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τραπεζική "σφαγή" μέσα στη νύχτα από την Moody's - Τρομάζει τον πλανήτη η Ελλάδα!

Tραπεζική "σφαγή" και λόγω Ελλάδας, μέσα στη νύχτα από την Moody's με την υποβάθμιση των 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών του πλανήτη και την Γερμανία να τρώει την πρώτη μεγάλη "σφαλιάρα" από τότε που ξεκινησε η κρίση με την Deutsche Bank να "βουτάει" σε επίπεδο μεσαίας αξιοπιστίας τράπεζα! Επίσης πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, βασικά η αφρόκρεμα της παγκόμισας
αγοράς κρίθηκε από την Moody's ότι δεν θα μπορεσουν να ανταποκριθούν σε αυτά που έρχονται και ειδικότερα στην πτώση των κεφαλαιαγορών.

 Ο γενικός διευθυντής της Moody's, Γκρεκ Μπάουερ, δήλωσε ότι οι τράπεζες -Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase - 
 «έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές και ειδικά απέναντι στην ελληνική κρίση». 

Σύμφωνα με τον οίκο Moody's οι τράπεζες και οι εταιρείες που έπεσαν από μία έως τρεις βαθμίδες είναι: 
Barclays (Βρετανία),
 Citigroup (ΗΠΑ), 
Credit Suisse Group AG (Ελβετία), 
HSBC Holdings (Βρετανία), 
Morgan Stanley (ΗΠΑ), 
Royal Bank of Scotland Group (Βρετανία), 
BNP Paribas (Γαλλία),
 Citibank (ΗΠΑ), 
Credit Agricole (Γαλλία),
 Royal Bank of Canada (Καναδάς), 
Societe Generale (Γαλλία) και 
UBS AG (Ελβετία), 
Deutsche Bank (Γερμανία).

 Οι περισσότερες από αυτές έχουν χάσει σημαντικά ποσά από το ελληνικό PSI και βέβαια αν τυχόν συμβεί κάποιο ελληνικό "ατύχημα" με έξοδο από το ευρώ, τότε είναι που θα κατρακυλήσουν, με ευνόητα παγκόσμια αρνητικά αποτελέσματα και στις πραγματικές οικονομίες, πλέον.

 Ο Μπάουερ σημείωσε ότι κάποιες τράπεζες «απορροφούν το σοκ» μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοηθούν στην ανακούφιση της αστάθειας των κεφαλαιαγορών, «παρουσιάζουν παρόλα αυτά εξαιρετικούς κινδύνους και προκλήσεις ειδικά λόγω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης».

 Η πιο μεγάλη υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.

 Δέκα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. 
Τέσσερις ακόμα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα. Οι μετοχές της Morgan Stanley, η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αφού υποβαθμίστηκε μόλις δύο βαθμίδες έναντι των τριών που ήταν η αρχική εκτίμηση της Moody's, σύμφωνα με το Bloomberg. 
 Τα κέρδη των μεγάλων διεθνών τραπεζών σημειώνουν τελευταία μεγάλη πτώση καθώς η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώνεται.

Η σφαλιάρα που τρώει το "καμάρι" της Γερμανίας, η Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: Δείχνει στους ξενους και ειδικά στην ΕΕ πόσο ευάλωτες είναι αυτή την στιγμή οι κεφαλαιγορές από μόνες τους, οπότε μια "ανωμαλία" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να κάνει την σημερινή "σφαγή" να μοιάζει με παιδικό πάρτι... 

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου