Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κρίση στη σχέση των εκδοτών του Mega – ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα


-από το enimerosi24.gr

 Προβληματισμό, αλλά και ερωτηματικά για το μέλλον έχει προκαλέσει η αρνητική διάθεση και στάση της οικογένειας Μπόμπολα, μεταξύ των εκδοτών του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιώργος Μπόμπολας αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει το κανάλι, αλλά και να βοηθήσει συνολικά, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα
που αντιμετωπίζει ο σταθμός, εξωθώντας την κατάσταση στα άκρα! 

Λέγεται ότι o Γ. Μπόμπολας αποδέχθηκε να συνεισφέρει σύμφωνα με το ποσοστό του, μόνο 3.000.000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αρνούμενος οποιαδήποτε άλλη οικονομική συμμετοχή.

 Η στάση της οικογένειας – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες και το παρασκήνιο, έχει προκαλέσει τη δυσφορία των υπολοίπων, ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και τη ρήξη, μεταξύ των μετόχων που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομικό κάλεσμα αδιαμαρτύρητα!

 Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται για το Mega, αφού οι υπόλοιποι δεν αποκλείεται να επανεξετάσουν με τη σειρά τους τη στάση τους!
 Για παράδειγμα η πλευρά Βαρδινογιάννη φέρεται.. διπλά ενοχλημένη από την στάση Μπόμπολα, τόσο επειδή δεν αρνήθηκε ποτέ να συνεισφέρει οικονομικά και ας μην έχει τα ίδια συμφέροντα, όσο και για την κατηγορηματική άρνηση της άλλης πλευράς, όταν ξαναέριξε στο τραπέζι τη λύση της συγχώνευσης με το Star ως τη μόνη που θα έδινε οριστική απάντηση στα προβλήματα! 

Αντίστοιχα όμως και η πλευρά Ψυχάρη, κρατά αποστάσεις από την ανεξήγητη στάση της οικογένειας Μπόμπολα να βοηθήσει την κατάσταση ώστε να βγει το κανάλι από την δίνη στην οποία έχει περιέλθει, αναγνωρίζοντας ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε περιπέτειες τον σταθμό και μάλιστα χωρίς επιστροφή!

 Το μόνο σημείο σύγκλισης των τριών εκδοτών του Mega, ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε εκ νέου από τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, καθώς επίσης και το ομολογιακό δάνειο ύψους 15 εκ. ευρώ!

 Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι τα 10 εκ. της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, μαζί με τα 15 εκ του δανείου στην περίπτωση που εγκριθούν, δεν επαρκούν ούτε για τις τρέχουσες υποχρεώσεις! Κανείς δεν συζητά ή πιο σωστά, δεν θέλει να σκέφτεται, τι θα γίνει στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν εγκρίνουν το δάνειο των 15 εκ. ευρώ!

 Και εδώ ακριβώς είναι το σημείο «κλειδί» για το μέλλον του Mega – παρά τις «διαρροές» της Παρασκευής, σε εφημερίδες, sites και blogs που τα έβλεπαν όλα μια χαρά!
 Διότι, στην απευκταία περίπτωση που δεν εγκριθεί το ομολογιακό δάνειο – το οποίο θα λύσει κάποια προβλήματα και θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά για το επόμενο διάστημα – όλα τα ενδεχόμενα πια είναι ανοικτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου