Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ακύρωσε το «μνημόνιο»... αλλά έμεινε στο EURO! (pics)

Κόντρα σε διαιτησίες και σε σενάρια αποκλεισμού η Ελλάδα πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του EURO.

 Με ένα γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο τέλος του α'ημιχρόνου οι διεθνείς μας είναι στους 8
της Ευρώπης.

 Το τρικ του Σάντος με την τοποθέτηση των Μανιάτη-Κατσουράνη στον άξονα αποδείχθηκε εμπνευσμένο.
 Οι δυο τους ρύθμισαν την κυκλοφορία στον άξονα, περιορίζοντας τις κάθετες μπαλιές (σήμα κατατεθέν των Ρώσων), ενώ καθοριστική στην εξέλιξη του ματς ήταν και η παρουσία των Σαμαρά και Σαλπιγγίδη.

 Όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αμυνόταν -και μετά το 25’ χρειάστηκε αρκετά- οι δυο τους έμεναν «βεντούζα» στους αντίπαλους πλάγιους μπακ, βγάζοντάς τους ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.
 Εκεί που όλα έδειχναν ότι στο πρώτο μέρος καμία από τις δύο ομάδες δεν θα πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια ο εμβληματικός αρχηγός Καραγκούνης μας έστειλε στους εφτά ουρανούς.

 Στο δεύτερο μέρος, Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος (σε μια ακόμη top class εμφάνιση) κλήθηκαν να κάνουν με αντίπαλο τον Παβλιουτσένκο ό,τι νωρίτερα με τον Κερζακόφ: να τον «καταπιούν» δηλαδή, κάτι που έγινε. 

Την ίδια στιγμή Τοροσίδης και Τζαβέλλας έκαναν το ίδιο με τα «βαριά χαρτιά» των Ρώσων, αναγκάζοντας Τζαγκόεφ και Αρσάβιν να παραμείνουν απλές αναφορές στο φύλλο αγώνα. 

 Η είσοδος Μάκου και Χολέμπας διατήρησε το 4-2-3-1, έφερε όμως πνευμόνια και ξεκούραστα πόδια στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε και στο χορτάρι με αποτέλεσμα να αγγίξουμε ένα δεύτερο γκολ.

 Μια φορά ο διαιτητής που δεν είδε πέναλτι σε επαφή του Καραγκούνη με τον Μπερεζούτσκι και άλλη μία, που το δοκάρι ακόμη τραντάζεται σε χτύπημα φάουλ του Τζαβέλλα. Πάντως τέλος καλό όλα καλά για την Εθνική...

 ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67’ Μάκος), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (82’ Νίνης), Γκέκας (63’ Χολέμπας). 
 ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81’ Ιζμαΐλοφ), Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Γκλουσάκοφ (72’ Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν,Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46’ Παβλιουτσένκο).

 πηγη:soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου