Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι «άγνωστοι» της κυβέρνησης

Νέες αφίξεις υπήρξαν στα υπουργεία και μάλιστα τα νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια με εξαιρετικά μεγάλες απαιτήσεις.

 Πρόκειται για το νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, τον Aθανάσιο Τσαυτάρη που αναλαμβάνει το Υπουργείο Γεωργίας, τον Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου που αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τέλος την Φωτεινή Σκοπούλη θα είναι Υφυπουργός Υγείας.

                                    Σύντομο βιογραφικό των νέων προσώπων

 Ευάγγελος Λιβιεράτος

 Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, είναι από το 1979 καθηγητής της ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Ο κ. Λιβιεράτος σπούδασε τοπογράφος
μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), απ' όπου πήρε διδακτορικό το 1974.
 Μέχρι το 1969 έως και το 1979 ήταν μαθητής αλλά και συνεργάτης του καθηγητή Γεωργίου Βέη. 
  Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, ενώ το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. 

 Συνεργάστηκε με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιταλία και είναι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA) για τις ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά. Επίσης, είναι ο εκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού e-Perimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις που σχετίζονται με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών.

 Αθανάσιος Τσαυτάρης

 Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Ερευνητικού Κέντρου ΕΚΕΤΑ. 
 Ο καθ. Τσαυτάρης Αθανάσιος φοίτησε στο Α.Π.Θ. και στις Η.Π.Α. Κατά την διάρκεια των πολυετών μεταπτυχιακών σπουδών του απέκτησε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα Master και δύο διδακτορικά διπλώματα. Εργάστηκε στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Το 1984 εξελέγη καθηγητής και στο νεοσύστατο τότε Πανεπιστήμιο Κρήτης, προτίμησε όμως τη θέση του καθηγητή Γενετικής στο Α.Π.Θ όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν όλους σχεδόν τους κλάδους της Γενετικής.

 Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 άρθρα και κεφάλαια σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία. 
Τρεις από τις εργασίες αυτές είναι δημοσιευμένες στα Πεπραγμένα της Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α. 

Ως καθηγητής συμμετείχε στην εκπόνηση πολλών μεταπτυχιακών (Master) και διδακτορικών διατριβών. Πολλοί από τους αποφοίτους μεταπτυχιακούς του κατέχουν σήμερα θέση καθηγητή ή ερευνητή σε Ελληνικά και ξένα Ιδρύματα των της Ε.Ε. και των Η.Π.Α . 
 Πέραν αυτών ο κ. Τσαυτάρης στο διάστημα της υπηρεσίας του στην Ελλάδα: Συμμετέχει σε πολλές Ελληνικές και Διεθνείς Επιτροπές, Επιστημονικές Οργανώσεις και Συλλόγους στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε., τον Ο.Ο.Σ.Α. και τον Ο.Η.Ε. Είναι μέλος για πολλά χρόνια των συμβουλευτικών και διαχειριστικών επιτροπών για την έρευνα και τεχνολογία τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Γεωργικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.
 Για το χρονικό διάστημα 2002-2006 υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».
 Για τη συμβολή του αυτή στη δημιουργία του ΝΟΗΣΙΣ και την ανέγερση των εγκαταστάσεών του τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα. Κατέθεσε το 2003 την αρχική πρόταση για τη δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας Αν. Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στις προκαταρκτικές μελέτες από Ελληνικούς και Ξένους Οίκους.
 Τον Σεπτέμβριο του 2008 συμμετείχε στην κατάρτιση για την κοινοπραξία (cluster) της ΒΙΟ-ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

 Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

 Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας. Έως σήμερα εργαζόταν ως Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
 Η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα ήταν πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δίδαξε το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, ως Επισκέπτης Καθηγητής στα προγράμματα Masters των γαλλικών Πανεπιστημίων του Poitiers, της La Rochelle και της Pau και έχει εκλεγεί Προσκεκλημένος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Bordeaux IV το 2006, το 2008 και το 2009.  

Το 2003 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.
 Ο κ.Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πειραματικό Σχολείο και στο Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Πατρών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (DEA) Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Poitiers στη Γαλλία.

 Φωτεινή Σκοπούλη

  Η Φωτεινή Σκοπούλη, καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ' Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 Η «εκλεκτή» της ΔΗΜΑΡ κουβαλά στην… πλάτη της 30 χρόνια επιστημονικού έργου και έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει με τα ουκ ολίγα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον τομέα της Υγείας.
 H κυρία Σκοπούλη κατάγεται από τα Ιωάννινα – ο αδελφός της είναι δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

 πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου