Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τι προβλέψεις δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων - Που την "πάτησαν" στις 6 Μαΐου

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν και οι εταιρείες στοιχημάτων για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλης εταιρείας που σε γενικές γραμμές είχε προβλέψει το
προηγούμενο αποτέλεσμα (είχε αποτύχει βέβαια στο ΚΚΕ και πρέπει να έχασε αρκετά λεφτά εκεί), που δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με απόδοση 1,95 (δηλαδή βάζεις ένα ευρώ και αν πετύχει η πρόβλεψη παίρνει 1,95 ευρώ) και τη ΝΔ που την δίνει με απόδοση 1,75%. 

 Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο στην ερώτηση «Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών» με απόδοση 13, 
τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 510 και 
πέμπτο το ΚΚΕ που πληρώνει 101.

 Εδώ εκτίμησή μας είναι ότι ... μπορείτε "να σηκώσετε το τεμείο καθώς η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται πίσω και από την ΔΗΜΑΡ ενώ στην πραγματικότητα παίζει μεταξύ 4ης και 5ης θέσης στις εκλογές!

 Και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κάτω από το ΚΚΕ! Πάντως οι προβλέψεις που έδιναν στις προηγούμενες εκλογές όλες οι εταιρείες, σε πολλές περιπτώσεις "πληρώθηκαν ακριβά" αφού το 10,6% των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 17% του ΣΥΡΙΖΑ και το 7% της Χρυσής Αυγής, δεν είχαν προβλεψθεί και έδιναν πολύ υψηλές αποδόσεις. Όποιοι είχαν τολμήσει, είχαν κερδίσει. Αντίθετα χάθηκαν λεφτά από αυτούς που πόνταραν ΠΑΣΟΚ πάνω από 15% και ΝΔ πάνω από 20% (εδώ όποιος είχε ποντάει 1000 ευρώ τα έχει εισπράξει Χ10!) 

 Στις νέες εκλογές υπάρχουν και άλλα στοιχήματα καθώς κάποιος μπορεί να ποντάρει στο «Πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή» με την επιλογή «Κάτω από 6» να παίζεται στο 41 και την επιλογή «Ακριβώς 7» (όσα δηλαδή προέκυψαν από τις προηγούμενες εκλογές) να δίνεται στο 1,5. 

 Σε άλλη εταιρεία από το άνοιγμα της αγοράς η Νέα Δημοκρατία αποτελούσε το φαβορί για την πρωτιά στις εκλογές. Η πρωτοκαθεδρία αυτή, ωστόσο, αμφισβητήθηκε έντονα καθώς η απόδοση στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά από το 1,4 σκαρφάλωσε στο 2,0 περίπου δύο εβδομάδες πριν στα μισά του προεκλογικού αγώνα. 
 Έκτοτε όμως η απόδοση ακολούθησε και πάλι πτωτική πορεία, φτάνοντας στο 1,63 στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας και στο 1,38 σήμερα. Αυτό μεταφράζεται σε πιθανότητα επαλήθευσης 70% να αναδειχθεί πρώτο κόμμα το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

 Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στα μισά του δρόμου να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο του φαβορί από τη ΝΔ.
 Η χαμηλότερη απόδοση που καταγράφηκε για την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν το 1,98, ωστόσο η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί τις τελευταίες μέρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει αρχικά στο 2,6 και να σταθεροποιείται πλέον στο 3,4 για να κερδίσει τις εκλογές.

 Ως προς το ποσοστό των ψήφων, οι αγορές θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα πιάσει το 30%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό το όριο. Το να έχει ΝΔ μικρότερο ποσοστό ψήφων από το 29%, παίζεται στο 1,67, που μεταφράζεται σε 54% πιθανότητα επαλήθευσης.
 Παράλληλα, στο 1,48 βρίσκεται η απόδοση στο να έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μικρότερο ποσοστό από το 28% (πιθανότητα 68%).

 Επιπλέον, οι αγορές ήρθαν... τούμπα για το ποσοστό ψήφων του ΠΑΣΟΚ, αφού το ενδεχόμενο να πάρει πάνω από 11% από το 1,60 που ανταλλασσόταν πριν λίγα 24ωρα ανέβηκε πλέον στο 2,12 (στο 1,7 το κάτω από 11%). 

 Τέλος, φαίνεται πως ευνοείται η επτακομματική Βουλή, κάτι που ανταλλάσσεται μόλις στο 1,16 (πιθανότητα επαλήθευσης 84,75%).
 Το να καταφέρει να μπει στη Βουλή κάποιο από τα κόμματα που έχασαν οριακά τη μάχη στις εκλογές της 6ης Μαΐου συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες στο 6,6 (πιθανότητα 15%), ενώ απίθανο φαντάζει το να είναι 9 τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (110).

 Πάντως πιστεύουμε ότι η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού αποτυπώνεται και στα στοιχήματα. Όποιος, δε, έχει καλή πληροφόρηση, μπορεί να βγάλει λεφτά, αφού τουλάχιστον μία έκπληξη θα υπάρξει, ενώ είναι σαφές ότι οι εταιρείες στοιχημάτων θα χάσουν λεφτά τουλάχιστον στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη και στην περασμένη αναμέτρηση που την έδιναν κάτω από την ΔΗΜΑΡ.
 Σημειώστε το...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου