Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Β. Μουλόπουλος: Θα σπάσουμε το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ

Παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, κατήγγειλε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

 O επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του γάλλου προέδρου Ολάντ από την δήλωση Τσίπρα, όταν τον
αποκάλεσε «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχληση εμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, για να προσθέσει ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία» 

Υπογράμμισε δε το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ.Τσίπρα και ανέφερε ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300. 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Β. Μουλόπουλος ανέπτυξε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής δίνοντας μάλιστα και τον ορισμό της. 

«Πιστεύουμε», είπε ο Μουλόπουλος, «ότι το κύκλωμα.. της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος». 

«Επειδή», πρόσθεσε, «αυτό το κύκλωμα κυριάρχησε και αλλοίωσε την πολιτική και τη δημοκρατία στη χώρα, δημιούργησε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα που σάπισε, όπως έχει πει και ο κ. Βενιζέλος».

 «Νομίζω», υπογράμμισε ο Β. Μουλόπουλος, «ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

 Επιπροσθέτως, απέδωσε σε προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει ΜΜΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς». 

Παράλληλα, ο κ.Μουλόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των αδειών των ΜΜΕ λέγοντας ότι η περίφημη ψηφιακή τηλεόραση, που θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει δεν έγινε, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα λειτουργούν με προσωρινές άδειες, κάτι που και με απόφαση του ΣτΕ είναι παράνομο, όπως παράνομη είναι και η λειτουργία του ΕΣΡ. 

Ακόμη και το ΔΝΤ, είπε ο κ. Μουλόπουλος, έχει πει και έχει παροτρύνει για την έκδοση κανονικών αδειών, γιατί τα έσοδα από την χορήγηση των αδειών θα ανέλθουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

 Πηγή left.gr/ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου