Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πίεζε συνεχώς για χρήματα

Απορρίφθηκε τελικά από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αντικατάσταση της προφυλάκισής του με άλλους περιοριστικούς όρους, εξαιτίας της βαρύτητας του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει.

 Στο μεταξύ, η διαρροή αποσπασμάτων από τα προσωπικά ημερολόγια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τις πιέσεις του Α. Τσοχατζόπουλου να του σταλούν τα συμφωνηθέντα χρήματα, η αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αλλά και στον πρώην πανίσχυρο άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο. Οι σημειώσεις έχουν ως αποδέκτη τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών και κατηγορούμενο
στην υπόθεση των υποβρυχίων Γιάννη Σμπώκο, τον οποίο ο πρώην υπουργός εγκαλεί γιατί "μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδία που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς» δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ!" … 

 Ο Α. Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να ζητά επίμονα ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Γ. Σμπώκο: "Ζητώ λεπτά τώρα. Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πώς. Πόσα; 3Χ300.000 είναι μια λογική διακίνηση Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που αναγκάστηκα και βρήκα διαφόρους δρόμους και λύσεις μεταφορά βιβλίων".

 Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται επίσης να είναι σε κακή οικονομική κατάσταση: "Ανέχεσαι ρε Σμπώκο εσύ που σε είχα τόσα χρόνια μαζί και κάνω αποτελεσματική δουλειά μπαίνοντας μπροστά σε όλα να έχω βρεθεί σήμερα στο 0 στον πάτο στον δρόμο. Ζητιάνος».

 Στα ημερολόγια του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται επίσης σημειώσεις για ραντεβού με τον Μ. Χριστοφοράκο, ενώ συχνές είναι αναφορές στη λέξη Simenes. "…Αποδείξεις αν γνωρίζουν για κατηγορητήριο Siemens", γράφει χαρακτηριστικά σε μία σημείωση με τον τίτλο "Πρωτοβουλίες".

 Από τις σημειώσεις επίσης προκύπτει μία άγνωστη μέχρι σήμερα off shore εταιρεία στη Λιβερία, η P&A INVESTMENT SA LIBERIA, για την οποία οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν περαιτέρω την έρευνα.

 Ο Α. Τσοχατζόπουλος τέλος αναφέρεται σε ραντεβού που είχε τόσο με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, όσο και με τον Γιάννη Μπέλτσιο ο οποίος είχε διατελέσει το 1998 γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών και κατονομάζεται από τον επιχειρηματία Μ. Μαντάτο ως αποδέκτης προμήθειας ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2000.

 Η ΑΥΓΗ, 23/5/2012

 πηγη:alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου