Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προφυλακίστηκε η κόρη του Άκη

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία της στον ανακριτή η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς της για το ακίνητο στο Κολωνάκι. Η Αρετή παίρνει τον δρόμο της προφυλάκισης με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του αρμόδιου εισαγγελέα, Νίκου Βούλγαρη. Είναι κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 Ο δικηγόρος υπεράσπισης, κ. Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, για την υπόθεση, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, χαρακτήρισε άδικη την προφυλάκισή της.
 Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αποδείξαμε με στοιχεία ότι το ακίνητο το αγόρασε με χρήματα από πώληση άλλου ακινήτου, έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Καμία σκιά δεν έμεινε στην υπόθεση. Αποδομήθηκε το κατηγορητήριο. Για μένα όλα έγιναν επειδή φέρει το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου». «Εχθές ο ανακριτής άφησε ελεύθερους τους χρηματιστές, από τους οποίους διακινούνταν εκατομμύρια που έμπαιναν από off-shore εταιρίες που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σήμερα διετάχθη η προσωρινή κράτηση της Αρετής, γιατί κάνει το λάθος και είναι κόρη του Άκη. Έχει τρία ανήλικα παιδιά. Ποιος θα τα μεγαλώσει;» πρόσθεσε. Η Αρετή κρίθηκε ύποπτη φυγής, καθώς είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Όταν πληροφορήθηκε την απόφαση, ξέσπασε σε κλάματα. Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη. Λίγο μετά τις 14:15 το μεσημέρι, η κα Τσοχατζοπούλου εξήλθε από την πίσω πόρτα με χειροπέδες.

 Μαραθώνια απολογία στον ανακριτή

 Η κόρη του Άκη πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων λίγο πριν από τις 09.00 σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου απολογιών για την υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις ανταλλαγές ακινήτων, που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την απολογία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη.  Η Αρετή κλήθηκε να απολογηθεί για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι το 2006. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η κόρη του πρώην υπουργού είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου, τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το σπίτι. Κατά την είσοδό της στο γραφείο του ανακριτή, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αναπτύσσει τους ισχυρισμούς της. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία εμπλοκή σε όσα της αποδίδει το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις off-shore εταιρείες που αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα, ενώ τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου στη Δεινοκράτους προέρχονταν από την εργασία της και έχουν δηλωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, το ακίνητο, πριν φτάσει στα χέρια της κόρης του πρώην υπουργού, πρώτα πέρασε στην off-shore Bluebell, η οποία είχε έδρα τη Μονρόβια Λιβερίας, ενώ διαχειριστής στην εν λόγω εταιρεία φέρεται πως ήταν ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τον πρώην υπουργό να είναι ο πραγματικός δικαιούχος.
 Η Bluebell είναι μία από τις offshore εταιρείες που είχαν στηθεί προκειμένου να ξεπλυθούν χρήματα που προέρχονται από δωροδοκία του Α. Τσοχατζόπουλου για την υπογραφή δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων (υποβρύχια και TOR M1). 

 Η «διαδρομή» του ακινήτου

 Η παράκτια εταιρεία Bluebell πήρε στην κατοχή της μια μεζονέτα 3ου και 4ου ορόφου 402 τ.μ στην οδό Δεινοκράτους το 1998 από ιδιώτες, έναντι του ποσού των 288.852,87 ευρώ. Στη συνέχεια και μετά από επτά χρόνια, τον Ιούνιο του 2005 το σπίτι μεταβιβάζεται από την Bluebell στην κατασκευαστική Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη, έναντι 559.845,87 ευρώ. 
 Τελικά το σπίτι καταλήγει στην ιδιοκτησία της Αρετής Τσοχατζοπούλου έναντι 627.942 ευρώ. Παράλληλα, από το πόρισμα των εισαγγελέων προκύπτει πως η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, αν και από τον Μάιο του 2006 ήταν ιδιοκτήτρια του σπιτιού, δεν δήλωνε ότι κατέβαλλε μισθώματα από την 1 Ιανουαρίου του 2006, οπότε φέρεται ακόμη ως ενοικιάστρια του ακινήτου, έως και τις 25 Μαΐου 2006, οπότε και υπέγραψε το συμβόλαιο για την αγορά του σπιτιού και είναι πλέον η ιδιοκτήτρια του. Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμη πως το διάστημα που η μεζονέτα ανήκει στην Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη, η κόρη του πρώην υπουργού δηλώνει ότι καταβάλλει ενοίκια μόνο στη Bluebell και μόνο για το διάστημα που η εταιρεία ήταν ιδιοκτήτρια του ακινήτου. 

 πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου