Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τι συμβαίνει με τις Τράπεζες ανα τον κόσμο;

ΗΠΑ: Νέες καταρρεύσεις περιφερειακών τραπεζών

"Λουκέτο" σε τέσσερις ακόμη μικρές αμερικανικές τράπεζες έβαλε η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ιδρυμάτων που κλείνουν από την αρχή του έτους στα 21.
 Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες ήταν η Plantation Federal Bank of Pawleys Island και η Inter Savings Bank of Maple Grove, η κάθε μια με σχεδόν 500 εκατ. δολ. σε καταθέσεις, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η First Federal Savings and Loan Association of Charleston θα αναλάβει τις καταθέσεις της Plantation Federal Bank, ενώ η Great Southern Bank of Reeds Spring θα αναλάβει τις καταθέσεις της Inter Savings.


 Τρίτη κρατικοποίηση τράπεζας στην Αυστρία

 Το 43,3% της Volksbank (OeVAG) απέκτησε η κυβέρνηση της Αυστρίας όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Η αυστριακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της τράπεζας ύψους 484 εκατ. ευρώ με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, κίνηση που εγκρίθηκε έπειτα
από μία μαραθώνια συνέλευση των μετόχων στην οποία εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Η OeVAG, η οποία είχε ζημιές 1,4 δισ. ευρώ το 2011 λόγω των μεγάλων απομειώσεων σε δάνεια στην ανατολική Ευρώπη, είχε λάβει κρατική ενίσχυση και το 2009 στο αποκορύφωνα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Πρόκειται για την τρίτη κρατικοποίηση αυστριακής τράπεζας έπειτα από αυτή της θυγατρικής της OeVAG, Kommunalkredit, το 2008 και της Austrian Hypo Group Alpe Adria το 2009. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει με 1 δισ. ευρώ την "bad bank" της Kommunalkredit, KA Finanz, λόγω των απομειώσεων στα ελληνικά ομόλογα.

 Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου