Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κυοφορούνται εξελίξεις για ενδεχόμενο deal στον ενεργειακό κλάδο


Συνήθως καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές επιμένουν: στο χώρο της ενέργειας, στην Ελλάδα, κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες, όμως, προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα αποδώσουν καρπούς.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον εν προκειμένω, επικεντρώνεται στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, για τα οποία άλλωστε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ανακοίνωσε ότι θα αποκρατικοποιηθούν πλήρως, όπως θα συμβεί και με τον ΟΠΑΠ.

Αυτά θα είναι και τα δύο πρώτα μεγάλα project, για τα οποία οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα. Ενδεχομένως και μέσα στον Απρίλιο. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος.

Η περίπτωση των ΕΛΠΕ, όμως, δείχνει να συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς, για την περίπτωση τους, όντως, φέρεται να ενδιαφέρεται ο ρωσικός όμιλος της GAZPROM.

Το γεγονός ότι στην Αθήνα βρέθηκε πρόσφατα ο επικεφαλής του κ. Μεντβέντιεφ, με αφορμή ένα συνέδριο για την ενέργεια, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την 48ώρη παραμονή του εδώ, συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του ομίλου Λάτση (λέγεται ότι είδε και τον ίδιο τον κ. Σπύρο Λάτση).

Και στη συνάντηση αυτή έγινε μια πρώτη διερεύνηση προθέσεων σχετικά με τις ρωσικές διαθέσεις αναφορικά με την ελληνική εταιρία. Συζητήσεις σε λεπτομέρεια δεν έγιναν. Δεν αποκλείεται όμως να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Αν και οι διαφορές που θα πρέπει να γεφυρωθούν, ειδικά ως προς το τίμημα, θα είναι πολλές. Εφ΄ όσον βεβαίως οι συζητήσεις προχωρήσουν τόσο πολύ και φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης, με την οποία, βεβαίως, η πλευρά του δημοσίου δεν έχει κανέναν λόγο να διαφωνεί.

Από τη στιγμή που ο όμιλος Λάτση δεν φαίνεται διατεθειμένος να ασκήσει τις options που έχει, η σελίδα κάπως θα πρέπει να γυρίσει…

πηγη:newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου