Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σφαγή Λίβυων μισθοφόρων σε ενέδρα στη Συρία - Εντοπίστηκαν με ρωσικό σύστημα


Συριακά στρατεύματα εισέβαλαν χθές το πρωί στον βόρειο Λίβανο, καταδιώκοντας Λίβυους μισθοφόρους οι οποίοι είχαν εισβάλει στη Συρία από την γειτονική Ιορδανία. Η ομάδα εντοπίστηκε από το ρωσικής κατασκευής (και διαχείρισης, εν προκειμένω) σύστημα ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών 1L222 Avtobaza. Το σύστημα είναι τοποθετημένο επί φορτηγού οχήματος και με παθητικά μέσα εντοπίζει ηλεκτρονικές εκπομπές.

Αν και το Avtobaza χρησιμοποιείται βασικά στον τομέα της αεράμυνας αυτό έχει προσθήκη ειδικού λογισμικού για υποκλοπή δορυφορικών τηλεφωνικών επικοινωνιών και καθορισμό της τοποθεσίας της εκπομπής και κατ' αυτό τον τρόπο εντοπίστηκε ο ομάδα των αντικαθεστωτικών/μισθοφόρων
Ένας μηχανοκίνητος λόχος του συριακού Στρατού έστησε ενέδρα στην ομάδα (περίπου 80 ένοπλοι) την ώρα που περνούσαν από την Ιορδανία στη Συρία και τους καταδίωξαν εντός του συριακού εδάφους. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι περισσότεροι αντικαθεστωτικοί και μισθοφόροι σκοτώθηκαν επί τόπου.
Περίπου 30 από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα με τον Λίβανο και να περάσουν εντός του λιβανικού εδάφους. Οχυρώθηκαν σε αγροικία της περιοχής, μη περιμένοντας να εισβάλουν οι Σύροι, αλλά φευ: Δύο διμοιρίες συνοδευόμενες από ΤΟΜΑ BMP-1 και ΤΟΜΠ BTR-80 και δύο Τ-72.


Η αγροικία ισοπεδώθηκε με βολές αντιαρματικών βλημάτων Fagot και καταιγισμών βολών από πολυβόλα και πυροβόλα.
Αιχμάλωτοι δεν συνελήφθησαν...
Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια έναρξη διαφορετικής τακτικής του συριακού Στρατού, που δεν αποκλείει ακόμα και προσβολή των βάσεων των μισθοφόρων μέσα στην Ιορδανία. Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση βάσει του σχεδίου Ανάν (για το οποίο υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα προχωρήσει), τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για επέκταση των συγκρούσεων...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου