Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Coca-Cola: Προχωράει σε κλείσιμο εργοστασίων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη


Επιβεβαιώνοντας τους φόβους των εργαζομένων που απεργούσαν στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης...

από τις 2 Φεβρουαρίου, η Coca-Cola3Ε κλείνει τις γραμμές παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.



Στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, θα συνεχίσει να λειτουργεί δίκτυο διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις, αλλά ο όγκος παραγωγής των δύο εργοστασίων που θα κλείσουν θα μεταφερθεί στις μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου.



Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως η λειτουργική αναδιάρθρωση της Coca-Cola 3Ε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία: το τελευταίο τρίμηνο του 2011, όπου η μείωση στις πωλήσεις έφτασε το 28%, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της επιβολής φορολογικών εισφορών όπως το τέλος ακινήτων και η εισφορά αλληλεγγύης.


Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους αλλά από τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις. Μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες 51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.α.

πηγη:epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου