Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Ανάσα» για χιλιάδες νοικοκυριά, που οφείλουν στεγαστικά δάνεια


Στο μισό μειώνεται η παρακράτηση μισθού που γίνεται στους δημόσιους υπαλλήλους για την εξόφληση στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το PSI, είπε, ότι όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, «αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού», και διευκρίνισε επιπλέον ότι «αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι’ αυτό τα διακανονίζουν και τα επαναδιακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας».

750.000 διευθετήσεις

Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. «Παρακολουθούμε στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε, επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη». «Οι τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ακολουθούν αυτήν την πρακτική», κατέληξε.

πηγη:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου