Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα για την ελληνική οικονομία...


Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Διονύσης Χιόνης και Σάββας Ρομπόλης, Γ. Κύρτσος, ομιλητές σε Ημερίδα του ΟΕΕ στον Πύργο

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας πραγματοποίησε χθες βράδυ, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ημερίδα με θέμα "Ελληνική Οικονομία- Τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις".
Στην ημερίδα μίλησαν οι Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Διονύσης Χιόνης, Γιώργος Κυρτσος και Σάββας Ρομπόλης.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη, οι ομιλίες άκρως ενδιαφέρουσες καθώς και...
η συζήτηση που επακολούθησε. O πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΒΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.Ιωάννης Χρονόπουλος, σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους ομιλητές και είπε ότι το ΟΕΕ θα συνεχίσει την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων
Μεταξύ άλλων οι ομιλητές είπαν:

Σάββας Ρομπόλης: Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά ταμεία μετά το 2017. Θα υπάρξει τεράστιο άνοιγμα και αδυναμία πληρωμών συντάξεων. Η ανεργία βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.Το μισθολογικό κόστος δεν είναι αυτό που θα βγάλλει τις επιχειρήσεις από την κρίση. Είχαμε προβλέψει το 2011 περίπου 60.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις και επιβεβαιωθήκαμε. Γιά το 2012 έχουμε προβλέψει ότι θα κλείσουν 67.000 επιχειρήσεις.
Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Χωρίς επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη και να βγούμε από την οικονομική κρίση. Σε ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει και δεν βοηθά τώρα την χώρα που είναι σε αυτή την κρίση απήντησε ότι "κανείς ποτέ δεν μου το ζήτησε"
Γιώργος Κυρτσος: Απαντόντας σε ερώτηση αν η Ρωσία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μην πάμε στο ΔΝΤ είπε ότι ήταν και είναι αδύνατον η Ρωσία να βοηθήσει γιά την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους μας και ότι μικρό ποσό, συγκρητικά με το χρέος, θα μας έδινε θα ζητούσε μέτρα και εγγυήσεις. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
Διονύσης Χιόνης: Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να μειώσουμε τα εισαγόμενα προιόντα και να παράγουμε δικά μας, καλής ποιότητας και σε ανταγωνιστική τιμή γιά να μπορέσουμε να έχουμε και εξαγωγές. Προιόντα καινοτόμα με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Τέλος είπε ότι πρέπει σαν χώρα να υποβάλλουμε και ένα μνημόνιο ανάπτυξης πλέον έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ισοδύναμα πλέον απέναντι στη μεγάλη λαίλαπα της ανεργίας και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

πηγη:gkatzios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου