Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Νέο χαράτσι 20% στα ενοίκια


Αυτοτελή φόρο στα ενοίκια προτείνει το ΔΝΤ και όλα δείχνουν ότι με αυτή την πρόταση συμφωνούν τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έτσι μάλλον μιλάμε για τον επόμενο φόρο στην ακίνητη περιουσία.
Ο φόρος θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα και επιπλέον επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ..

Ο φόρος 20% στα ενοίκια αναμένεται να επιβαρύνει περισσότερο χαμηλά και μέσα εισοδήματα καθώς για ένα εισόδημα 5.000 για ένα μέσο ενοίκιο ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 1.000, ενώ με το σημερινό σύστημα η επιβάρυνση από τον συντελεστή 1,5% δεν είναι παρά 75 ευρώ.

Παράλληλα προωθείται η ενοποίηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Από την ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα θα εξαιρεθούν οι φόροι που εισπράττονται υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ οι αλλαγές που τελικά θα αποφασισθούν θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2013.

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα έσοδα που θα αποφέρουν στα ταμεία του Δημοσίου δεν θα πρέπει να είναι λιγότερα από 1,7 δισ. ευρώ όσο δηλαδή υπολογίζονται τα έσοδα που εισπράττονται ετησίως από το ειδικό τέλος ακινήτων.



πηγη ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου