Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επιθετική εξαγορά «μυρίζει» στη Dionic.

09 Ιανουαρίου 2012


Επιθετική εξαγορά «μυρίζει» στη Dionic. Από σήμερα στην εταιρεία υπάρχει νέος μεγαλομέτοχος, ο οποίος «μάζεψε» 2,8 εκατ. κομμάτια, ενώ αγνοείται ακόμα η ταυτότητά του. Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ fmvoice.gr ότι η μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών μεθοδεύθηκε ή χρησιμοποιήθηκε για να ελέγξει κάποιος την εταιρεία.

Μετά από πέντε μέρες συνεχόμενης «κατρακύλας» της μετοχής της DIONIC, σήμερα το χαρτί κατάφερε να μαζέψει σημαντικά τις απώλειές του και μάλιστα να γυρίσει και σε θετικό έδαφος.

Ενώ το πρωί αγοραστές στην μετοχή εμφανιζόταν η «μαρίδα», το μεσημέρι έγινε το μεγάλο «μπαμ».

Ένας επενδυτής, τον οποίο αγνοεί ακόμα η εταιρεία, αγόρασε 2,8 εκατ. κομμάτια στα 0,18 ευρώ. Ενδεχομένως ο νέος μεγαλομέτοχος να έχει αγοράσει κι άλλα κομμάτια σε υψηλότερη τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος μέτοχος κατέχει περίπου το 7%, ποσοστό ανάλογο με αυτό που κατέχει και ο Θωμάς Ρούμπας, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Αυτή τη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας, πλήρως αιφνιδιασμένη, βρίσκεται σε σύγχυση, καθώς δεν ελέγχει τις εξελίξεις.


11 Ιανουαρίου 2012
απο τον Παναγιώτη Αθανασιάδη

Αποκλειστικό: Ο Β. Μηλιώνης νέος μεγαλομέτοχος της Dionic


Ο Β. Μηλιώνης, πρώην συνέταιρος του Δ. Μελισσανίδη στην Aegean Power (νυν Hellas Power) είναι ο άνθρωπος που με μία επιθετική στρατηγική απέκτησε τον έλεγχο του 7% της Dionic μέσω του ΧΑ το αμέσως προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της fmvoice.gr που έκανε λόγο για απώλεια του ελέγχου της εταιρείας από τους μετόχους της.

Ο νέος, πλέον, μεγαλομέτοχος, της εισηγμένης, προέβη το τελευταίο διάστημα σε μαζικές αγορές τίτλων της Dionic στην τιμή των 18 cents μέσω της Εμπορικής Χρηματιστηριακής, δαπανώντας συνολικά 3 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρουν στην fmvoice.gr άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα, αυτή δεν ήταν η πρώτη σχετική ενέργεια του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, ο Β. Μηλιώνης φέρεται να κατέχει αυτή τη στιγμή μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 14% περίπου του Μ.Κ. της Dionic, έχοντας αγοράσει τίτλους της εταιρείας και σε υψηλότερα επίπεδα, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το προσεχές διάστημα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο επιχειρηματίας θεώρησε την είσοδο του στη Dionic, τον πλέον συμφέροντα τρόπο, ώστε να επενδύσει τα κεφάλαια που θα αποκτήσει από τη μεταβίβαση της Hellas Power σε ρώσικο fund, με το οποίο συζητά εδώ και καιρό, ενώ φαίνεται να έχει σημαντικές βλέψεις για τον όμιλο, εκτιμώντας ιδιαίτερα τις δυνατότες που έχουν εταιρείες όπως η Atcom, η solution και το skroutz.

Κύκλοι του επιχειρηματία, τονίζουν με νόημα ότι ο Β. Μηλιώνης δεν μπαίνει στη Dionic ως στρατηγικός επενδυτής αλλά ως επιχειρηματικός εταίρος, κάτι που σημαίνει ότι η ανάμειξη του στα πράγματα δεν περιορίζεται στην άντληση βραχυπρόθεσμων κερδών, αντίθετα έχει μέλλον και προοπτική.



Dionic Όμιλος εταιριών

Εμπόριο / Διανομή
Ο Όμιλος DIONIC εισάγει, αντιπροσωπεύει και διανέμει σε μεταπωλητές προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας, πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακών μέσων και συστημάτων ασφαλείας, παιχνιδιών, ειδών βρεφανάπτυξης, ειδών ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων και ευρέως καταναλωτικών προϊόντων.


Λογισμικό
O Όμιλος DIONIC τοποθετείται στον τομέα του Λογισμικού, μέσω συμμετοχών σε θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην ανάπτυξη προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου.


Υπηρεσίες
O Όμιλος DIONIC δραστηριοποιείται στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, στην αξιολόγηση και διαχείριση έργων καθώς επίσης και στην ανάληψη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της στρατηγικής media της διαφημιστικής καμπάνιας ενός διαφημιζόμενου.


Ανάπτυξη Ακινήτων
Ο Όμιλος DIONIC δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate . Έχοντας ως στόχο την εδραίωσή του στον χώρο, συμμετέχει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ακινήτων.


Ενέργεια
Ο Όμιλος DIONIC δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενέργειας, με συμμετοχή σε εταιρείες με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου