Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η παραίτηση Ζαγοράκη κάνει το γύρο του κόσμου


Το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, με τίτλο "Ο Ζαγοράκης παραιτείται από πρόεδρος του ΠΑΟΚ για να κατευνάσει τους θυμωμένους οπαδούς", το οποίο φυσικά αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στον "Δικέφαλο", κάνει το γύρο του κόσμου και φιλοξενείται σε διάφορες ιστοσελίδες.

Στο κείμενο αναφέρεται: "Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος σήκωσε το τρόπαιο του Euro 2004, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη (26/1), μετά από τις διαμαρτυρίες οπαδών της ομάδας για την πώληση των καλύτερων παικτών, για να ισοσκελιστούν τα χρέη.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από μια απρόσμενη εντός έδρας ήττα με σκορ 2-1 από τον Ατρόμητο Αθηνών την Τετάρτη (25/1).

"Παραιτούμαι σε μια δύσκολη στιγμή, ώστε να επιστρέψει η αγάπη και η ενότητα στο σύλλογο», δήλωσε ο Ζαγοράκης.

Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Πορτογάλο χαφ Vieirinha στο γερμανικό σύλλογο VfL Wolfsburg νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για εξυπηρέτηση των χρεών δεν είναι μια δημοφιλής ιδέα στην Ελλάδα. Φοβούμενη μια λαϊκή αντίδραση, η χωρίς ταμειακά διαθέσιμα κυβέρνησης της χώρας ήταν απρόθυμη να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες, παρότι υποτίθεται ότι αυτό ήταν να γίνει σύμφωνα με τους όρους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παρομοίως με την Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ είναι υπό πίεση για να μειώσει το χρέος του, ειδάλλως θα ανακληθεί η άδεια (σ.σ. συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), σύμφωνα με το "οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι" από τους κανόνες που διέπουν το σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου UEFA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η UEFA επέβαλε πρόστιμο στον ΠΑΟΚ και τον απείλησε με την απαγόρευση από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για παραβίαση του κανονισμού χορήγησης αδειών.

Η ΟΥΕΦΑ επέβαλε πρόστιμο ΠΑΟΚ, που έχει φθάσει στους "32" του Europa League, 250.000 ευρώ (319.000 δολαρίων), εκ των οποίων € 200.000 αναστέλλονται για μια περίοδο τριών ετών που ο σύλλογος θα είναι υπό επίβλεψη".


"Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου..."


Τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε στους εκπροσώπους Τύπου ο Ζήσης Βρύζας το απόγευμα της Πέμπτης (26/1). Αρχικά, τόνισε:

"Αποδέχτηκα την ομόφωνη πρόταση του δ.σ. και αφού μίλησα με τον πρόεδρο του Α.Σ, τον κ. Κατσαρή και απορρίψαμε άλλη λύση γιατί θα χρειαζόμασταν άλλους 2 μήνες, καταλήξαμε πως ο ΠΑΟΚ λόγω του έχει διάφορα θέματα όπως αυτό της αδειοδότησης δεν θα έπρεπε να μείνει ακέφαλος ούτε για μια μέρα".

Για το αν η έρευνα που έγινε για να αναλάβει κάποιος άλλος φανερώνει την δική του αρχική διάθεση να μη μπει πρόεδρος (με δεδομένο πως ο ίδιος είχε πει πως θα αποχωρούσε μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη):"Ξέρετε ότι το έχω δηλώσει αυτό. Η πίεση ήταν μεγάλη, οπότε πάρθηκε αυτή η απόφαση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα".

Για την διάρκεια που θα έχει η θητεία του ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ: "Καταρχής είναι μέχρι τον Μάιο που λήγει η θητεία μας. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό του ΠΑΟΚ".

Για την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη και έτσι όπως ήρθε αυτή εξαιτίας αποδοκιμασίας μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ: "Ο χρόνος θα μας κρίνει όλους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στον ΠΑΟΚ έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλους τους προέδρους. Ξέρουμε πως η στιγμή είναι δύσκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να δουλέψουμε".

πηγη:olapaok.gr


Κόβει τη χρηματοδότηση ο Σαχπατζίδης


Σκέφτεται να μην ξαναβάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ και να τα μετοχοποιήσει ο Γ.Σαχπατζίδης, βλέποντας τα παθήματα των Νοτιά-Παππά στην ΑΕΚ.

πηγη:dikisports.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου