Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πηγή: Στο 68-72% οι απώλειες στην καθαρή τρέχουσα αξία στο PSI


Το PSI έχει ολοκληρωθεί παρόλο που η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί και οι απώλειες που θα υποστούν οι ομολογιούχοι που συμμετέχουν σε αυτό κυμαίνονται μεταξύ 68-72%, σύμφωνα με πηγή του XrimaNews.gr με γνώση των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία έκλεισε την Κυριακή και ήδη έχει γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που η ΕΕ την είχε απορρίψει.

Συμφωνία επί της αρχής έχει γίνει για πρώτη φορά και για το Μνημόνιο που θα συνοδεύει το PSI, είδηση που δημοσίευσε το XrimaNews.gr σε αποκλειστικότητα την Κυριακή και η οποία αναμεταδόθηκε αυτούσια στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 την ίδια ημέρα ενώ το ριαδιόφωνο του ANT1 μετέδωσε για δεύτερη εβδομάδα αποκλειστικότητες του XrimaNews.gr τόσο για το PSI όσο και για άλλα θέματα μεταξύ των οποίων και το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων.

Το επιτόκιο του PSI θα είναι μικρότερο του 4% ενώ προκειμένου να υπάρχουν πιθανότητες να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με βάση τον ορισμό της Τρόικας, η συμφωνία συμπεριλαμβάνει, πέραν των υπολοίπων, μεταφορά των πληρωμών πολλά χρόνια στο μέλλον.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σύντομα.

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου