Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παγουλάτος: Ένα νέο πρόσωπο με πολύ ενδιαφέρον


Η κυβέρνηση Παπαδήμου εμπλουτίζεται. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter, ένα νέο πρόσωπο με πολύ ενδιαφέρον θα συμμετάσχει απο αύριο στην κυβέρνηση, με ρόλο στην επικοινωνία.

Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, ο ακριβής ρόλος του οποίου θα ανακοινωθεί αύριο, είναι καθηγητής Οικονομικών, αλλά με πολύ ευρεία αντίληψη των πραγμάτων και εξίσου ευρύ πνεύμα όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει απο κείμενα του που έχουν δημοσιευθεί στην Καθημερινή της Κυριακής, αλλά και στο προσωπικό του blog. Πιστεύουμε οτι θα προσδώσει μεγάλο ενδιαφέρον στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, στο βαθμό που θα του επιτρέπει η θέση του- που δεν θα είναι κυβενρητικός εκπρόσωπος.

Αντιγράφουμε το μίνι βιογραφικό του απο το blog του:

Ο Γιώργος Παγουλάτος είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επισκέπτης Καθηγητής στο Collège d’ Europe, Bruges, Βέλγιο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μάστερ και διδακτορικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1997), όπου ήταν Rhodes scholar. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ (1998-99) με αντικείμενο τη συγκριτική οικονομική πολιτική.
Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI) της Φλωρεντίας, και έχει διατελέσει μέλος διαφόρων διοικητικών και επιστημονικών συμβουλίων. Από το 2007 αρθρογραφεί τακτικά στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Άρθρα και απόψεις του αναφέρονται συχνά στα διεθνή ΜΜΕ.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων το Greece’s New Political Economy: State, Finance and Growth from Postwar to EMU (Oxford St. Antony’s Series, Palgrave Macmillan, 2003) που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Γρ. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου