Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επισκέφτηκε τον Σάιφ αλ- Ισλάμ Καντάφι


Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι επισκέφτηκε σήμερα τον Σάιφ αλ- Ισλάμ Καντάφι..
ο οποίος κρατείται στην Ζιντάν.



"Η ΔΕΕΣ επισκέφτηκε τον Σάιφ αλ- Ισλάμ Καντάφι αυτό το απόγευμα στην Ζιντάν. Δείχνει να είναι καλά στην υγεία του" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Στίβεν Άντερσον.


"Δύο απεσταλμένοι" της ΔΕΕΣ συνάντησαν τον Σάιφ αλ- Ισλάμ και η συνάντησή τους διήρκεσε "μία με δύο ώρες", σημείωσε ο κ. Άντερσον.


Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε "σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες" τις οποίες ακολουθεί ο οργανισμός, "έγινε προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι φυλακισμένοι" πρόσθεσε.


Στο μεταξύ, οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) αποφάσισαν το κλείσιμο της υπόθεσης του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος πέθανε στις 20 Οκτωβρίου.


"Στις 22 Νοεμβρίου 2011 το ΔΠΔ αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση κατά του Μουάμαρ Μουχάμαντ Αμπου Μινγιάρ Αλ Καντάφι" ανέφερε ανακοίνωση του δικαστηρίου.


Η εισαγγελία είχε ζητήσει από τους δικαστές να αποσύρουν το ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι, "λόγω της αλλαγής των συνθηκών που προκάλεσε ο θάνατος του" προσθέτει η ανακοίνωση.

πηγη:epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου