Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Δεκάλογος» Σαμαρά για τον τουρισμό


Υπέρ της δημιουργίας αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού τάχθηκε μεταξύ άλλων στις προτάσεις που παρουσίασε για τον Τουρισμό ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «εθνική προτεραιότητα» για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίστηκε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πολλές φορές με αδιαφορία, κάποιες στιγμές με αναλγησία».

Μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς είναι η πλήρης άρση του καμποτάζ, η εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα και η προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για έλλειψη συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής και σημείωσε ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε 10 μέτρα-προτεραιότητες που θα στηρίξουν έναν μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό:

1. Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση. Και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.

2. Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

3. Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

4. Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.

5. Πλήρης άρση του καμποτάζ.

6. Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.

7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

8. Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.

9. Άμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

10. Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός.

πηγη:politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου