Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται το απεργιακό μπαράζ



Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη το απεργιακό μπαράζ που θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείο Οικονομικών.
Σήμερα, ημέρα 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, συνεχίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει η ΠΝΟ, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι υπάλληλοι της ΑΤΕ και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Απεργία ξεκινούν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης και οι μηχανικοί του Δημοσίου.

Από σήμερα έως την Πέμπτη η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και Προαστιακό λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λεωφορεία, ταξί, τρόλεϊ, τραμ, ο Ηλεκτρικός και το Μετρό (εκτός του τμήματος Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο) αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κλειστά θα είναι -μεταξύ άλλων- τα βενζινάδικα, οι τράπεζες, τα εμπορικά καταστήματα και τα αρτοποιία.

Τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη και Πέμπτη

Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Το μετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Στα λεωφορεία οι αποφάσεις πρόκειται να οριστικοποιηθούν την Τρίτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.



πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου