Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Και πάλι για… τη σωτηρία της Πατρίδας και πάλι για το καλό μας που εμείς… δεν γνωρίζουμε!!!




Του Δημήτρη Τσιμούρα


....Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή τηνίδια μας τη ζωή, τη στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσηςγίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!Τα κέρδη τους είναι τα δικά μας χρέη!Τα κέρδη τους πήραν φωτιά!


Έτσι:
Η ΔΕΗ
τη χρονιά που μας πέρασε, η ΔΕΗ, που και η εναπομείνασα στο δημόσιο πωλείται,
είχε κέρδη μόνο… 557,9 εκ ευρώ!Το πρώτο τρίμηνο του 11 τα κέρδη της ανήλθαν σε € 121,4 εκατ., (energia.grΔευτέρα, 28 Μαρτίου 2011), ενώ το 2009 είχε κέρδη 693 εκ. ευρώ!«Αξίζει κανείς να παρατηρήσει ότι το τίμημα που προσδοκούν από την πώληση είναι περίπου τα δύο τρίτα των κερδών μιας χρονιάς(!!!) ήτοι 450 εκ ευρώ!!!»Ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας,(21 Σεπτεμβρίου2011)«φέτος μέχρι τον Αύγουστο, οι εντολές διακοπής ρεύματος ανέρχονταν σε909.782, ενώ το 2010 οι εντολές διακοπής ρεύματος έφτασαν τις 1.156.373, από τις οποίες εκτελέστηκαν οι 241.808.»!!!
Και φυσικά όλα αυτά πριν ανακοινωθούν τα πρώην, τα προχθεσινά, τα χθεσινοβραδινά νέα χαράτσια. Δηλαδή όπως προκύπτει και από τα «νέα» μέτρα σήμερα, έχουν κατά νου να κόψουν το ρεύμα τουλάχιστον στη μισή Ελλάδα!
Ο ΟΠΑΠ είχε 273,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη
«Μείωση της τάξης του 20,1% εμφάνισαν οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το α' εξάμηνο, ενώτα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 20,8% σε σχέση με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του αντίστοιχου εξαμήνου του 2010.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 273,7 εκατ. ευρώ έναντι 251,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2010»( Έντυπη έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011)
Και ενώ και εδώ τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν το 1,5 εκ ευρώ την ημέρα η εφημερίδα προβάλλει, όπως και οι υπόλοιπες κατά κανόνα, τη μείωση των κερδών(!) και φυσικά αποσιωπά ότι και αυτή, η τόσο κερδοφόρα Δημόσια επιχείρηση, είναι προς πώληση.Ο Γερμανικός… ΟΤΕ 62,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΤΕ στο β' τρίμηνο του 11
«Προβληματισμένοι οι Γερμανοί με την επένδυση στον ΟΤΕ»
γράφει… Το ΒΗΜΑ ανερυθρίαστα! Δηλαδή… ούτε ένα εκ ευρώ την ημέρα!!!
Πρόσφατα δε οι… εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτόν έκλεισαν «συμφωνία» για την παραπέρα μείωση μισθού! Για να εξασφαλίσει, βρε αδερφέ, ο υπό «Γερμανική κατοχή» ΟΤΕ,αξιοπρεπή κέρδη!
Η Εθνική Τράπεζα«Στα 485 εκ. ευρώ τα κέρδη
της Εθνικής Τράπεζας το 2010 σύμφωνα με τα επίσημαστοιχειά που ανακοινώθηκαν.
Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η
«Ημερησία»,(30/5/11),«… η μείωση τουλεγόμενου «λειτουργικού κόστους» έφερε αύξηση κατά 15,7% στα κέρδη τωνεισηγμένων εταιρειών το α' τρίμηνο του 2011, ενώ η καθαρή κερδοφορίαδιαμορφώθηκε στα 755,7 εκατ. Ευρώ, αυξημένη κατά 15,7%.»!!!

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν 77 εισηγμένες εταιρείες. Και με απλή αριθμητική: Μέσα σε 90 μέρες οι 77 εταιρίες κέρδισαν 755,7 εκατ. ευρώ.Δηλαδή μόλις… 8,5 εκατ. Ευρώ την ημέρα!!!
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ο… γάμος (συγχώνευση) δύο τραπεζών, της EUROBANK και της ALPHA με κουμπάρο πλούσιο εμίρη. Το βασικό στοιχείο ενόςπλούσιου γάμου είναι η… προίκα.

Πάλι με απλή αριθμητική προκύπτει ότι οι δύο τράπεζες τα τελευταία οκτώ χρόνια κέρδιζαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο περίπου 2,5 εκ ευρώ την ημέρα!!!

Και όπως παρατηρεί στη στήλη «Ημεροδρόμος» του Ριζοσπάστη (24/9/11), ο Νίκος Μπογιόπουλος:
«Είτε με την εκδοχή του Ιουνίου, είτε με την εκδοχή τουΣεπτεμβρίου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όπως λέει το ΔΝΤ, θα είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια μεγαλύτερο από 25 έως 60 μονάδες (!) απ' ό,τι ήταν πριν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα..»
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία,

«όταν οι… «σωτήρες» ήρθαν στην κυβέρνηση,το Δεκέμβρη του 2009, το δημόσιο χρέος - έστω και με τα «μαγειρεμένα», σύμφωναμε τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία -
ήταν 298,6 δισ. Ευρώ, ενώσήμερα έχε φτάσει - αισίως -
στα 356,6 δισ. ευρώ.»!!!
Δηλαδή έχουν αυξήσει τοχρέος κατά58 δισ. ευρώ!!!


Και ενώ από τη μια μεριά έτσι έχουν τα πράγματα, από την άλλη για τησυντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού η κατάσταση έφτασε στοαπροχώρητο. Μέχρι στιγμής, ένας στους πέντε σχεδόν εν δυνάμει εργαζόμενους να μην έχει δουλειά, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να υποαπασχολείται καιόσοι εργάζονται να έχουν χάσει τουλάχιστον το 50%
του εισοδήματος τους. Τα μικρά καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι ιδιοκτήτες τους,καταχρεωμένοι στις τράπεζες, να μην έχουν στον ήλιο μοίρα. Τα χρέη στιςτράπεζες, οι πλειστηριασμοί και το τραγικότερο, αυτοί, που «λύνουν» το πρόβλημα της πείνας τους στα συσσίτια και στους κάδους των σκουπιδιών να αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου

....Και ενώ σύμφωνα με τα ίδια, τα δικά τους στοιχεία, αποδεικνύεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάποιοι πρόθυμοι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη συνέχιση της «αφαίμαξης» τουλάχιστον του 90% του Ελληνικού λαού και πάλι για… τη σωτηρία της Πατρίδας και πάλι για το καλό μας που εμείς… δεν γνωρίζουμε!!!

....Βέβαια, αν καταφέρουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε- με αφορμή και τις επόμενες δόσεις του επαίσχυντου… δανείου- όταν, η ολική εξαθλίωση θαχτυπήσει την πόρτα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όταν οι… «απαιτήσεις»μας στην ουσία μηδενιστούν, όταν κορεστούν τα ταμεία των τραπεζών, όταν οι έχοντες μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλούτη τους στο εξωτερικό, τότε θα είναι η ώρα της… πτώχευσης! Τότε θα παρουσιάσουν ένα «Κράτος» που θα μας πει: «ουκ ανλάβοις παρά του μη έχοντος» και εκεί μας οδηγούν με σχέδιο. Οι όποιοι θεατρινισμοί για τις μεταξύ τους φαγωμάρες μάλλον σε αφελείς απευθύνονται!!!

....Και τότε η πτωχευμένη Ελλάς και οι νέοι σωτήρες που θα προκύψουν, τους οποίους με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζουν, θα μας πουν. «Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε. Να είστε ευχαριστημένοι με όσα σας φτάνουν, για να ζείτε».

....Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Οι μόνοι που τους στηρίζουν είναι αυτοί που έχουν ισχυρά συμφέροντα από αυτήν την κατάσταση.

....Δεν αναγνωρίζουμε προστάτες και «υπηρετικό» προσωπικό τους. Αυτοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν χωρίς αυτούς! Τους λέμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την ισχύ της δυναμή μας,που αυτήν τη στιγμή είναι ο μόνος καταλυτικός παράγοντας, που θα ανατρέψει εκ βάθρων την υπάρχουσα κατάσταση...

απο το λημερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου