Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Στάση πληρωμών τώρα (!) επιβάλουν οι ευρωπαίοι στο δημόσιο


Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αυτή τη στιγμή καθώς θεωρούν οτι :
1.Η παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου έχει υπερβεί κάθε όριο ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να εφαρμόσει τα συμφωνημένα.
2. Η ελληνική κυβέρνηση τους κοροιδεύει και δεν είναι σε θέση να μειώσει τις δαπάνες,αντίθεtα τις αυξάνει και δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τα προαναγγελθέντα μέτρα.
3. Οι ευρωπαίοι έχουν ενοχληθεί επειδή ο κ. Παπανδρέου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις στις ΗΠΑ για να κλείσει συμφωνίες για αγορές ελληνικών ομολόγων απο τις BRICS δηλαδή απο τις αναπτυσσόμενες χώρες, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, πράγμα που δεν επιτρέπεται απο το Μνημόνιο.
3. Οτι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ούτε επαρκούν, ούτε είναι σίγουρο οτι θα εφαρμοστούν αφού υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις.


Κατόπιν αυτών, οι Ευρωπαίοι απέρριψαν το πακέτο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και μας εξήγησε με κάθε τρόπο οτι δεν πρόκειται να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε να χορηγήσουν την 6η δόση του δανείου.
Η χορήγηση της 6ης δόσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα και αυτό σημαίνει οτι οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με λίγα λόγια,το ελληνικό δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους επόμενους μήνες τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις. Αυτό με ακόμη λιγότερα λόγια, σημαίνει κατάρρευση της κυβέρνησης και εκλογές .
Απο την άλλη μεριά, οι ευρωπαίοι θεωρούν οτι δεν διαθέτουν αξιόπιστο συνομιλητή στην Ελλάδα. Θεωρούν αναξιόπιστο τον κ. Σαμαρά και δεν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν πλέον οτιδήποτε. Η μοναδική επιλογή την οποία έχουν και επιθυμούν να επιβάλουν, είναι η άμεση λήψη πολύ σκληρών μέτρων, όπως οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα προκειμένου το έλλειμμα να μειωθεί άμεσα.
Όσον αφορά στη παρέμβαση Γκάιτνερ, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι έντονα δυσαρεστημένοι και με την παρέμβαση των ΗΠΑ, θεωρώντας οτι η στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου απο τους Αμερικανούς πρέπει να έχει και ένα όριο, το οποίο οι αμερικανοί έχουν υπερβεί. Η Ελλάδα, θεωρούν οι Ευρωπαίοι, πρέπει να κάνει αυτά που της λένε οι εταίροι της και οχι να στηρίζεται στην αμερικανική παρέμβαση.

πηγη:reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου