Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Greenspan: Το ευρώ καταρρέει & το χάρτινο χρήμα αποσυντίθεται


Ο πρώην διοικητής της FED έκανε μερικά πολύ δραματικά σχόλια για το ευρώ, την ευρωπαϊκή κρίση και το μέλλον της ΕΕ αλλά και σχολίασε την πορεία την αμερικανικής οικονομίας, του χρυσού ακόμη και του δολαρίου.
Μιλώντας στο Innovation Nation Forum ο Γρίνσπαν υποστήριξε πως το ευρώ καταρρέει και ότι η διαδικασία κατάρρευση δημιουργεί πολύ σημαντικές δυσκολίες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να επανεξετάσουν με πολύ διαφορετικές ιδέες τη βιωσιμότητα της νομισματικής ένωσης μεταξύ των 17 κρατών.

Πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία προέρχεται από την Ευρώπη, σημειώνοντας πως παρόλα αυτά είναι σχετικά αισιόδοξος για τις ΗΠΑ. Δεν ανησυχεί τόσο για μία διπλή ύφεση όσο οι περισσότεροι παρόλο που πιστεύει πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο αυξάνονται.

Τέλος, ο Greenspan πέταξε μία ακόμη βόμβα υποστηρίζοντας πως ο χρυσός δεν είναι φούσκα, τονίζοντας ότι η ζήτηση για χρυσό υφίσταται επειδή γίνεται μία προσπάθεια αποφυγής αυτού που θεωρείται χάρτινο χρήμα, το οποίο μοιάζει να αποσυντίθεται.


πηγη sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου