Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Θεσσαλονίκη: Μάχη για να κατασβεστούν οι τελευταίες εστίες στο Σέιχ Σου


Υπό έλεγχο τέθηκε μέσα σε περίπου ένα δίωρο η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 15:00 στο Σέιχ Σου, πάνω από το Καυταντζόγλειο Στάδιο και την Περιφερειακή οδό, στη Θεσσαλονίκη. Η άμεση παρέμβαση των εναέριων και των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής, των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και εθελοντών, στάθηκε σωτήρια για τον πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα οι προσπάθειες είχαν εστιαστεί στην κατάσβεση εστιών που έκαιγαν ακόμη, ενώ η Πυροσβεστική εξακολουθεί να είναι σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Θετικό είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί και πνέουν μέχρι 4 Μποφόρ, γεγονός που επέτρεψε στα αεροπλάνα Καναντέρ να αποχωρήσουν για να ενισχύσουν το μέτωπο του Έβρου.

Οι μικροεστίες που έκαιγαν μέχρι περίπου τις 8 το βράδυ, εντοπίζονταν στην περιοχή Άγιος Βασίλειος, κάτω από το Φιλίππειο και οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάστηκαν στην κατάσβεσή τους πριν να πέσει το σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιφυλακή θα παραμείνει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και 10 οχήματα καθώς κι εθελοντές θα επιτηρούν την περιοχή που κινδύνεψε.

Νωρίτερα, τον πύρινο εφιάλτη αντιμετώπισαν ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και πολλά πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα και στο σημείο βρέθηκαν και οι διοικητές των πυροσβεστικών σωμάτων.

Επίσης, περίπου 150 εθελοντές έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν το πάρα πολύ δύσκολο έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε συνεχή επικοινωνία με το www.agelioforos.gr στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο αεροπλάνα τύπου Καναντέρ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα και συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στον Εβρο. Τα αεροπλάνα πραγματοποιούσαν από τις 15.30 διαρκώς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσαν στο Σέιχ Σου υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και αρκετοί εθελοντές για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο τέθηκε αρχικά το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς πάνω από το Θέατρο Γης και κατόπιν και το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πάνω από την περιφερειακή οδό, στην κορυφογραμμή του δάσους Σέιχ Σου. Το δεύτερο μέτωπο ήταν μικρότερης έκτασης από το πρώτο. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

πηγη:www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου