Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Γερουλάνος: «Η δουλειά είναι οι μικρές ομάδες»


Τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε εκ νέου ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο Υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, χαρακτήρισε ως φυσική την απόφαση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, ενώ για την έναρξη του πρωταθλήματος έριξε το μπαλάκι σε ΕΠΟ και Super League. Παράλληλα, εξήγησε πως η κάθαρση ξεκινά από τις «μικρές» ομάδες, καθώς αυτές είναι που «καίνε» και την UEFA, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως αν χρειαστεί θα επιβληθούν ποινές και στους «μεγάλους».

«Εάν υπάρξουν νέα στοιχεία και για άλλες ομάδες εν μέσω του πρωταθλήματος τότε και εκείνες θα αποβληθούν από τη Super League. Υπάρχουν κριτήρια, έρχεται η δικαιοσύνη και λέει ότι οι διοικήσεις έχουν εμπλακεί σε στημένα παιχνίδια και η επιτροπή διαπιστώνει ότι δεν έχουν αλλάξει οι διοικήσεις από τη στιγμή που έχουν εμπλακεί στα στημένα. Δεν τους δίνω άδεια από τη στιγμή που έχουν αλλοιώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια φυσική απόφαση», σχολίασε για τη χθεσινή απόφαση της ΕΕΑ.

Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που επέτρεπε την παραμονή Βόλου και Καβάλας είπε: «Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρωτοβάθμιο επίπεδο είπε ότι όχι μόνο θα υποβιβαστούν οι ομάδες, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους θα αποβληθούν από το ποδόσφαιρο για δέκα χρόνια. Η έφεση ήταν μια απόφαση που δεν υπήρχε στο ποινολόγιο και θα πρέπει να εξηγήσουν πως εκδόθηκε, ήταν μια ερμαφρόδιτη απόφαση που ουσιαστικά δεν υπάρχει».

Για την απόφαση του ΟΠΑΠ να κόψει τις χορηγίες ανέφερε: «Ήταν σημαντική η απόφαση του ΟΠΑΠ και δεν πρέπει να το κοιτάζουμε μόνο από την πλευρά των ομάδων που δεν φταίνε αλλά συνολικά ως πρωτάθλημα. Έρχεται η αθλητική δικαιοσύνη που λέει ναι μεν έβαλα ένα αυστηρό πλαίσιο νόμου και λέει δεν ξέρω αν θα το τηρήσω, τότε και ο ΟΠΑΠ έχει κάθε δικαίωμα να πει δεν ξέρω αν θα σε χρηματοδοτήσω. Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα το δούμε».

Ερωτηθείς για την έναρξη του πρωταθλήματος απάντησε: «Εάν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι θέμα της Super League. Είναι θέμα της ΕΠΟ με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν αποφάσισε να υποβιβάσει ομάδες. Είναι υποχρεωμένη να δει αν πληρούν κάποια κριτήρια. Ποιες ομάδες θα πάρουν τελικά την άδεια να συμμετάσχουν σε αυτό, είναι ζήτημα που απασχολεί την ΕΠΟ. Θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Εφόσον υπάρχουν οι 16 ομάδες και όλα τα κριτήρια, θα πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί η ΕΕΑ έδωσε πέρυσι άδεια στις δύο ομάδες, επεσήμανε: «Έχουμε μια απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης που πάρθηκε μέσα σε ένα χρόνο. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με πέρσι. Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, έχουμε έναν ολόκληρο κόσμο που λέει να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο γιατί είναι σάπιο κλπ. και κάνουμε διαρκώς προσπάθειες ως προς την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Σκοπός μας δεν είναι να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε».

Για το ότι δεν έχουν υπάρξει ποινές για τις «μεγάλες» ομάδες εξήγησε: «Πρέπει να πω κάτι όμως. Η δουλειά ας το πούμε έτσι, είναι οι μικρές ομάδες. Αν δείτε και τη λίστα των στημένων αγώνων, η UEFA δίνει μεγάλη προσοχή σε αυτές τις ομάδες που γίνονται εργαλεία ουσιαστικά. Σαφώς την απασχολούν και οι μεγάλες ομάδες, όμως βλέπουν τι γίνεται και προσέχουν ακόμα περισσότερο κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις».

Για το θέμα απομάκρυνσης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, που δήλωσε πως η ποινή της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα δεν είναι χάδι, υπογράμμισε: «Απλώς εξέφρασε τις δικές του απόψεις, καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες. Δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Είναι πιθανό να υπάρξουν διαφωνίες, δεν με απασχολεί αυτό τόσο πολύ όσο το ποιες είναι οι αποφάσεις και τι κινήσεις κάνεις. Όσο ο κ. Μπιτσαξής λέει την άποψή του και δεν εμπλέκεται στο θέμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου