Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Προς κ. Ζ. Κ. Γιούνγκερ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος…
Ο κ. Ζ. Κ. Γιούνγκερ, Πρόεδρος του Eurogroup, επ’ αφορμή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), έκανε την παρακάτω δήλωση στο περιοδικό “Focus”:
«H κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί». Στη συνέχεια δε και επιχειρώντας να βάλει ζάχαρη στο δηλητήριο που έχυσε, μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις δήλωσε: «Για να διαχειριστούν (οι Έλληνες) το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό "Treuhand" (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει). Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».
Όλα τα όνειρα και τα μεγάλα λόγια τελείωσαν. Οι περιφανείς διακηρύξεις για αγαστή συνεργασία μεταξύ εταίρων της ΕΕ με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης ξεχάστηκαν και πήγαν περίπατο. Το δήλωσε ορθά-κοφτά ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνγκερ. Η Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας περιορίζεται, αλλά...
όλοι εμείς (οι δανειστές) πρέπει να φερόμαστε στους Έλληνες με σεβασμό για να μην τους προσβάλουμε και ξεσηκωθούν.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Μετά από την προς τα δυσμενέστερα αναθεώρηση των μακροοικονομικών στόχων του ΜΠΔΣ, τώρα έρχεται και η επισήμανση ότι φαλκιδεύεται η Εθνική Ανεξαρτησία, αλλά να μην τους το πούμε απότομα για να μην τους προσβάλουμε.
Λοιπόν έχουμε και λέμε…
«Αγαπητέ φίλε κύριε Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ,
εάν είχατε μελετήσει και γνωρίζατε Παγκόσμια Ιστορία, τότε θα γνωρίζατε ότι οι προγονοί σας, με την ιδιότητα και το προσωνύμιο του σταυροφόρου, κατάφεραν μετά από τέσσερις αποτυχημένες σταυροφορίες να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη το 1204 μ.Χ.
Η μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης επακολουθήσασα σφαγή των ορθόδοξων χριστιανών και λεηλασία των χριστιανικών μνημείων από τους κατ’ ευφημισμό στρατιώτες του Χριστού, έχουν καταλάβει περίοπτη θέση στην παγκόσμια εγκληματική ιστορία.
Στις 25 Ιουλίου του 1261 μ.Χ. (σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 750 χρόνια) ο Βυζαντινός Στρατηγός Αλέξιος Στρατηγόπουλος, επανα-κατέλαβε για λογαριασμό του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου την Κωνσταντινούπολη.
Η επανα-κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και η επανίδρυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας υπήρξαν αποτέλεσμα της εποποιίας ενός εκ των σημαντικότερων Βυζαντινών αυτοκρατόρων, του Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου.
Η ιστορία δυστυχώς ξαναγράφεται…
Εσείς στο στρατόπεδο των σταυροφόρων, αυτών που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την πιο όμορφη πόλη που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, την Κωνσταντινούπολη.
Εμείς στο στρατόπεδο των απελευθερωτών, στις αήττητες τούρμες του ηρωικού Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου.
Περιφρονήσατε και χλευάσατε την Ιστορία αγαπητέ κύριε Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ.
Τώρα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των πράξεων σας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου