Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τι θα ισχύσει με τη φορολόγηση των τόκων στις καταθέσεις του εξωτερικού

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την επιβολή φόρου στις καταθέσεις του εξωτερικού εξέδωσε ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Καπελέρης

06 Ιουλ 2011 - 14:27

Picture 0 for Τι θα ισχύσει με τη φορολόγηση των τόκων στις καταθέσεις του εξωτερικού

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό από Έλληνες παρέχει, με εγκύκλιο του, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

Φόρο 10% πληρώνει εφάπαξ με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης κάτοικος Ελλάδας που αποκτάει τόκους από καταθέσεις του εξωτερικού, τους οποίου διατηρεί στο εξωτερικό. Ο φόρος θα επιβάλλεται μέσα στον επόμενο μήνα από την καταβολή ή την πίστωση των τόκων. Επιπλέον, ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει στην εφορία πρωτότυπο αποδεικτικό της ξένης τράπεζας, από το οποίο θα προκύπτει το ποσό των τόκων που εισέπραξε, ο φόρος που έχει παρακρατηθεί και ο χρόνος καταβολής ή πίστωσης.

Για την πληρωμή του φόρου δεν απαιτείται από το φυσικό πρόσωπο να προσκομίσει μεταφρασμένο αποδεικτικό της τράπεζας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος της επίσημης μετάφρασης υπερβαίνει το ύψος του οφειλόμενου φόρου. Τονίζεται ότι δεν έχει δοθεί καμία τέτοια εντολή στους υπαλλήλους των ΔΟΥ.

πηγη:www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου