Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η αλήθεια των ντου περνά... "σύριζα" απ' το ΠΑΣΟΚ !!!

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...ΤΕΤΑΡΤΗ!


Κλαίγονται οι βουλευτές μας λοιπόν, επειδή όπου κι αν πάνε βιώνουν στο πετσί τους τι πάει να πει αγανάκτηση. Όχι αυτή η τηλεοπτική αγανάκτηση του "δεν έχω να πάρ αγγουράκια κυρία Τρέμη μου" και του "να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω κύριε Αυτιά μου". Μιλάμε για την πραγματική αγανάκτηση που δεν εξαντλείται σε κλάψα από τηλε-παραθύρων.

Μιλάμε για ανθρωπους που πλέον αψηφούν τον κίνδυνο της σύλληψης από την Αστυνομία και του ξυλοδαρμού από τους μπράβους των Εθνοπατέρων, προκειμένου να σπάσουν τον τσαμπουκά των εξουσιαστών.
Διότι αν ήθελαν να τους σπάσουν τα μούτρα θα ήταν αρκετά εύκολο να το κάνουν. Αλλά δεν το κάνουν ακόμη. Ο ... "άτυχος" της ιστορίας μας ήταν ο Χατζηδάκης ο οποίος γεμάτος θράσος και εγωπαθή σιγουριά προκάλεσε περνώντας μέσα από τη διαδήλωση όπου τα νεύρα είναι ήδη τεντωμένα και εδώ που τα λέμε όποιος και να τον πετύχαινε τα ίδια και χειρότερα θα του έκανε.

Τα ντου στους βουλευτές όμως δεν έχουν σκοπό να τραμπουκίσουν ή να τους πλακώσουν στο ξύλο. Αν είχαν τέτιο σκοπό άλλωστε, ο Αθανασιάδης του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα, αν αναλογιστούμε την ένταση της διαδήλωσς της Τετάρτης. Αλλά και πάλι οι... επιτιθέμενοι απέδειξαν ότι ωθούνται κυρίως από ανθρωπιστικά αιτήματα, οπότε δε θα ήταν σωστό γι αυτούς να προβούν σε πράξεις οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου, ακόμη και βουλευτή.
Μερικοί καφέδες στη μούρη, μερικές χριστοπαναγίες, μερικά γιουχαρίσματα φτάνουν προς το παρόν για να δηλωθεί παρουσία του κόσμου στις εξελίξεις πλέον.

Τώρα βέβαια, αν στη θέση του Αθανασιάδη ήταν κανένας Πάγκαλος ή καμιά Μπακογιάννη... δεν μπορώ να προβλέψω τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων.
Σίγουρα πάντως το βιβλίο του... savoir vivre του Ζαμπούνη θα το είχαν ξεχάσει σπίτι! Και λογικό θα ήταν...

Το ΠΑΣΟΚ χρεώνει όλα τα δεινά του κόσμου, το προπατορικό αμάρτημα, τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τη Ρωμαική κατοχή, το Σχίσμα των Εκκλησιών, το άνοιγμα τς Κερκόπορτας, την Μικρασιατική Καταστροφή, το Δίστομο, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το Περλ Χάρμπορ, τα Ιουλιανά, τη Χούντα, τη δολοφονία Λαμπράκη, την τρομοκρατία, το τσουνάμι στο Μπαλί, την Φουκουσίμα, το χρηματιστήριο, τη χρεωκοπία, τα ομόλογα και τα.... βρωμόλογα στο Σύριζα!

Κλασικές καταστάσεις. Τα ίδια έκανε και ο Καραμανλής. Όδευε το Κράτος στη χρεωκοπία και αυτός τα χρέωνε όλα στο Σύριζα.
Ε πώς λοιπόν είναι δυνατό να μη φορτώσει και η σημερινή Κυβέρνηση τα ντου στους βουλευτές στο Σύριζα;;;
Λες και η αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών είναι ένωση ... Συνιστωσών του Σύριζα.
Δυτσυχώς η Κυβερνηση για άλλη μια φορά περνάει.... σύριζα απ την αλήθεια.
Ναι, είναι γεγονός ότι σε πολλά από αυτά τα περιστατικά υπάρχουν μέσα και άνθρωποι που σχετίζονται με το Σύριζα.
Υπάρχουν όμως και πολλοί μα πάρα πολλοί περισσότεροι που ουδεμία σχέση εχουν με το συγκεκριμένο κόμμα.

Όταν π.χ. γιαουρτώθηκε ο Πάγκαλος στην Κερατέα (ν' αγιάσει το χέρι του... γιαουρτοβόλου) , ο ευτραφής αντιπρόεδρος έδειξε πάλι το Σύριζα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις!
Έλα όμως που βγήκε και έκανε δηλώσεις ο... αποστολέας του γιαουρτιού, ο οποίος δήλωσε ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ!!! Του.... ιδεολογικού αντιπάλου δέους του Σύριζα λοιπόν!
Τώρα θα πρέπει να πιστέψουμε είτε ότι ο Σύριζα διοργανώνει ντου και καλεί στις τάξεις του αυτύς που αποκαλεί εθνικιστές ή ότι το ΛΑΟΣ που ψήφισε το Μνημόνιο διοργανώνει ντου εναντίον αυτών που ψήφισαν το... Μνημόνιο!!!

Δηλαδή φτάνουμε στα όρια της τρέλας!
Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν:

1) Δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας μεσα από το κλουβί που ζουν, όπου συναντούν μόνο αυλοκόλακες και "Yes Sir" τύπους οι οποίοι τους επιβραβεύουν για την.. "εθνική σωτηρία" που μας προσέφεραν απλόχεραμε τη Μνημονιακή τους ψήφο.
Και επομένως θεωρούν τους αντιδρώντες ανατροπείς της Δημοκρατιας, αποσταθεροποιητικά στοιχεία που επιβουλεύονται τη διάλυση της Ελλάδας, ενάντια στην... "εθνική σωτηρία" των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων που οι ίδιοι μας προσφέρουν.
Ίσως και να μην είναι παρά... ένας ευσεβής πόθος τους, οι αντιδρώντες να είναι οι γνωστοί αντιδρώντες που ήταν πάντα. Δεν έχουν καταλάβει βέβαια ότι τα χέρια που τους ψήφιζαν και τους χειροκροτούσαν, τώρα έχουν γυρίσει και τους μουτζώνουν!
Έτσι, στοχοποιούν την πολιτική παράταξη που είναι πιο... ευνοική σε ριζοσπαστικές μεθόδους αντίδρασης και ενδεχομένως αντιπαθής σε ένα σημαντικό ποσοστό των διαμαρτυρομένων.
Θα στοχοποιούσαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αλλά αυτοί δεν πάνε ποτέ μόνοι και ποτέ χωρίς σημαίες και πλακάτ... Ούτε στην τουαλέτα!

2) Είναι προσπάθεια χρέωσης της συνολικής λαικής πάλης και αγανάκτησης σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ούτως ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που αγανακτούν και δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με το Σύριζα, ούτως ώστε να απομείνουν στους δρόμυος και στις πλατείες μόνο λίγοι αριστεριστές, τους οποίους μπρέι εύκολα να αντιμετωπίσει το Κράτος, σε αντίθεση με το μεγάλο ετερόκλητο πλήθος κόμσου που κατεβαίνει στις πλατείες και είναι δεξιοί, αριστεροί, πρώην Πασόκοι, απολιτίκ, "όπου φυσάει ο άνεμος" και ό,τι άλλο μπορεί να φατναστεί κανείς.
Αυτοί λοιπόν, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, έχουν πάρει τα.... βουνά με τα Μνημόνια και κάνουν ντου σε όποιον βουλευτή ή υπουργό δουν στο δρόμο, σε ταβέρνα, σε καφετέρια, σε εκδήλωση, οπουδήποτε.
Και αυτός ο κόσμος δεν έχει πολιτικό χρώμα.
Το μόνο χρώμα που έχει είναι.... κόκκινο από την πίεση που έχει ανεβάσει!
Εξάλλου την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει πολύ επιτυχημένα η Κυβέρνηση Καραμανλή στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 08, όταν με αφορμή τη δολοφονία ενός αθώου 15χρονου παιδιού γίνονταν για μέρες αυθόρμητες διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων αυθόρμητων παιδιών, μαθητών και φοιτητών, που ζητουσαν μια θεση στον ήλιο στην ελλνηική κοινωνία.
Τότε η Κυβέρνηση Καραμανλή επιστράτευσε τους κουκουλοφόρους ασφαλίτες και ρήμαξαν την Αθήνα για μέρες και , μια και ο Σύριζα υποστήριζε το κίνημα των μαθητών και των φοιτητών, η Κυβέρνηση του χρέωσε τους κουκουλοφόρους.
Και από εκεί που η αντιπαράθεση ήταν μεταξύ των μαθητών-φοιτητών και της ελληνικής Πολιτείας που τους εξαθλιώνει, κατέληξε να γίνει ένα καθημερινό τσιρκο τηλεπαραθύρων με πρωταγωνιστές ΝΔ-ΛΑΟΣ απ τη μία και Σύριζα απ την άλλη και πάει ξεχαστηκαν τα αιτήματα και τα προβλήματα των νέων και εστιάστηκε η προσοχή στις πρωτοφανείς καταστροφές των μπάχαλων τότε και σε μια .... ιδεολογική τηλε-κόντρα άνευ ουσίας.
Έτσι εκφυλίστηκε το κίνημα των νέων του Δεκέμβρη του 08.

Έτσι ακολουθώντας την πεπατημένη της ΝΔ επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ σήμερα να καταστείλει τα κινήματα των πλατειών, τα κινήματα των ντου σε βουλευτές: με τη χρέωσή τους στο Σύριζα.
Αλλά τώρα πια αφενός είναι γνωστό το κόλπο.
Και αφετέρου - το κυριότερο- ο κόσμος είναι τόσο εξοργισμένος με το πολιτικό σύστημα, που δεν χαμπαριάζει πλεον από τίποτα. Αυτός αν πετύχει τον υπουργό σε εκδήλωση θα το κάνει το ντου, και δε πα να τον χρεώσουν όχι στο Σύριζα αλλά και στον.... αντεξουσιαστικό χώρο!
Οι... φιλήσυχοι νοικοκυραίοι που έβγαιναν το Δεκέμβρη του 08 και κατηγορούσαν τα παιδάκια (όχι τα μπάχαλα) που διαδήλωναν πετώντας κάνα μπουκάλι σε μπάτσους ή αναποδογυρίζοντας κάνα-δυο περιπολικά, τώρα πια έχουν γίνει αρχικά υποστηρικτές των ντου και σε ορισμένες περιπτωσεις, συμμετέχουν κιόλας σε αυτά.
Γιατί όταν το στομάχι αδειάζει, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου.

Για να εξηγούμαι, δεν θεωρώ αποτελεσματικές μεθόδους αντίδρασης τις συγκεντρώσεις σε σπίτια βουλευτών, υπουργών κλπ.
Και δεν εχω συμμετάσχει σε κάποιο από τα ντου.
Αλλά δεν είμαι αντίθετος σε εισβολές πολιτών σε δημόσιους χώρους, όπου βουλευτές, υπουργοί κλπ παρευρίσκοντται σε εκδηλώσεις ή για οπιονδήποτε άλλο λόγο.
Ένα γιαουρτάκι είναι εξάλλου πάντα θρεπτικό και το γιατρό τον κάνει... πέρα!
Πιστεύω πως θα πρέπει πάση θυσία να προφυλαχτούν αυτές οι εκδηλώεις από ακραίες μορφές βίας.
Ας μην ξεχνάμε πως το Κράτος επιθυμεί σφόδρα νεκρό Βουλευτή ή Υπουργό για να εφαρμόσει το πλήρες και τελικό σχέδιο καταστολής.
Ας μην του κάνουμε τέτοια χάρη, ας μην του προσφέρουμε τέτοια υπηρεσία.
Ας έχουμε λοιπόν αντιδράσεις δυναμικές, γαλακτοκομικές, γλωσσοπλασικές αλλά σε καμία περίπτωση δολοφινικές!

Και δεν είναι επίθεση στη Δημοκρατία τα ντου στους εξουσιαστές.
Είναι επίθεση στην Ολιγαρχία της σημερινής Κοινοβουλευτικης Δικτατορίας.
Ο κόσμος που αντιδρά δε ζητά κατάργηση της Δημοκρατίας.
Ζητά Δημοκρατία!
Και Δημοκρατία σημαίνει αυτονόητος σεβασμός προς τον πολίτη και δη τον αδύναμο.
Γι αυτό ας πάψουν τα παπαγαλάκια να αναμασούν την καραμέλα της απειλής στη Δημοκρατία.

Και, ναι, τα ντου αποσταθεροποιούν.
Γιατί οι σταθερές σας είναι η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση.
Αυτές τις σταθερές , ναι, τις σπάμε!
Και από σταθερές θα γίνονται εκκρεμές πάνω απ τα κεφάλια σας, τα οποία θα χτυπηθούν νομοτελειακά από το εκκρεμές της οργής αν δεν μετακινηθείτε από την αταλάντευτη αντιλαική στάση σας.
Η ταλάντευση χτυπά με δύναμη το αταλάντευτο αντικείμενο.
Αν πάτε κόντρα στο εκκρεμές, τότε θα σας χτυπήσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.
Μόνη σωτήρια επιλογή σας είναι να ακολουθήσετε την ταλάντευση του εκκρεμούς της οργής μας.
Ή να προλάβετε να φύγετε πριν σας πετύχει...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Όταν πολίτες ρίχνουν γιαούρτια σε έναν βουλευτή είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας.
Όταν το Κράτος ρίχνει χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι απλά... Τετάρτη!

πηγη:toixo-toixo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου