Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όλα τα είχαμε η Χίλαρι μας έλειπε…

undefined

Με διευρυμένη ατζέντα συζητήσεων έρχεται τη Κυριακή στη χώρα μας το γεράκι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Κεντρικά θέματα στις συνομιλίες της θα είναι το Κυπριακό, τα ελληνικά ζητήματα και… Κύριος οίδε τι άλλο θα συζητήσουν και τι θα ζητήσει, η αμερικανίδα υπουργός, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η Κλίντον θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ , Αντώνη Σαμαρά και τον Έλληνα ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη της Αμερικανίδας επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι πολύ στενή η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πάρα πολύ θετικό». Η επίσκεψη της Χ. Κλίντον, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, εκφράζοντας με ανακοίνωση, τη δυσαρέσκειά του για την επικείμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα , συσχετίζοντάς την, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η επίσημη επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, «σχετίζεται και με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία».

πηγη:www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου