Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΗΜΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όλοι είναι για φυλακή λένε οι εισαγγελείς
Εκφράζονται φόβοι, ότι λόγω όγκου δουλειάς, λόγω καλοκαιριού, αλλά και αργοπορία δικαστικής συνδρομής από το εξωτερικό μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.
«Ξεφούσκωσε» όπως απότομα «φούσκωσε» για προφανείς λόγους αποπροσανατολισμού, το κύκλωμα της παράγκας στο ποδόσφαιρο με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές των ΜΜΕ, τον Αχ. Μπέο και τον Γ. Τσακογιάννη να έχουν προφυλακιστεί και τον τρίτο της «παρέας» Μ. Ψωμιάδη να παραμένει άφαντος παρότι είχε διαμηνύσει πως θα παραδίνονταν στις αρχές της εβδομάδας.

Η ουσία όμως μένει και αυτή αφορά στο στήσιμο τουλάχιστον 2.000 αγώνων ποδοσφαίρων στην Ελλάδα, χιλιάδων επίσης αγώνων στο εξωτερικό και αρκετών στην Κύπρο όπου επίσης πραγματοποιούνται εδώ και δέκα ημέρες δικαστικές έρευνες.

Το ΣΔΟΕ ανοίγοντας 137 λογαριασμούς υπόπτων εντόπισε κινήσεις εκατομμυρίων ευρώ, εξίσου υψηλές καταθέσεις και ένα σωρό ύποπτα εμβάσματα. Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Στο … περίμενε για την πλήρη διοικητική αναδιάρθρωση των περισσότερων ΠΑΕ και στον πλήρη εκφυλισμό του εγχώριου ποδοσφαίρου με τις ομάδες να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν έστω και στοιχειώδεις μεταγραφές.

Η εισαγγελική λειτουργός, Π. Παπανδρέου που πραγματοποιεί την έρευνα έχει αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών 220 ακόμη ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους νέους ύποπτους είναι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, διαιτητές, προπονητές και μάνατζερ της Α’ Εθνικής.
Η εισαγγελέας πρόκειται να στείλει 800, ίσως και παραπάνω, κλήσεις σε απολογία νέων υπόπτων την ώρα που βοά το παρασκήνιο για ευθεία διασύνδεση ορισμένων από αυτούς όχι μόνο με τον υπόκοσμο αλλά και με την… αφρόκρεμα της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής.


Διαστάσεις
Ήδη κάποιοι από τους προφυλακισμένους αλλά και από αυτούς που αναζητούνται έχουν στείλει διαμηνύσει σε … κέντρα εξουσίας ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση τους, θα αρχίσουν να … κελαηδάνε.
Το θέμα προφανώς και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στους κόλπους της «παράγκας» γι΄ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι έφυγε ξαφνικά από την επικαιρότητα. Επίσης τυχαίο είναι ότι στις αρχές της εβδομάδας δεν υπήρξε καμία ένταση στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας όπου επρόκειτο να παραιτηθεί ο Β. Μαρινάκης.

Τελικά, παρά τα όσα διατείνονταν νωρίτερα οι επικεφαλής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, κανείς δεν ζήτησε την παραίτηση του Μαρινάκη και εκείνος θα παραιτηθεί τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, όταν το θέμα θα έχει φύγει για τα καλά από την επικαιρότητα.

Αποφυλακίσεις
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Π. Παπανδρέου η οποία συνέταξε ογκωδέστατη δικογραφία 93.000 σελίδων και την απέστειλε στην αθλητική Δικαιοσύνη, εν τούτοις οι αθλητικοί δικαστές δεν έχουν αρχίσει ακόμη να τη διαβάζουν, ώστε να αποφασίσουν μετά την επιβολή των πειθαρχικών ποινών στους εμπλεκόμενους.

Με δεδομένο ότι τα δικαστήρια εισέρχονται σε καθεστώς … θερινής ραστώνης τις επόμενες ημέρες, η … ανάγνωση και απόδοση ευθυνών μετατίθεται για το Φθινόπωρο οπότε … φέξε μου και γλίστρησα.

Επίσης οι δικηγόροι του Αχ. Μπέου που βρίσκεται προφυλακισμένος στο Ναύπλιο και του Γ. Τσακογιάννη που προφυλακίστηκε στα Τρίκαλα, έχουν στρωθεί στη δουλειά πιστεύοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης των πελατών τους.


Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι βάσει του κατηγορητηρίου τουλάχιστον 65 άτομα θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές, όμως είναι τόσο πολυδαίδαλο το συγκεκριμένο κύκλωμα που αν δεν ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό η Π. Παπανδρέου, τότε οι έρευνες δεν θα έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ταυτίζουν δε την υπόθεση της «παράγκας» με την αντίστοιχη της Siemens όπου δύο εισαγγελικοί λειτουργοί «παλεύουν» επί τρία χρόνια να βγάλουν άκρη με τις συμβάσεις της εταιρείας και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους ούτε το πόρισμα της Βουλής για τον βαθμό εμπλοκής νυν και πρώην πολιτικών προσώπων.


Το πόρισμα του ΣΔΟΕ
Σύμφωνα με την πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ εμφανίζονται σημαντικές κινήσεις σε λογαριασμούς των προέδρων του Ιωνικού, του ΠΑΣ Γιάννενα, της Κέρκυρας, του Αστέρα Τρίπολης, της Καστοριάς, του Ολυμπιακού Βόλου, του Λεβαδειακού, του Εθνικού Πειραιώς ενώ ελέγχονται και λογαριασμοί παραγόντων ομάδων μπάσκετ.

Παράλληλα ερευνώνται οι: Λυράκης Νίκος, στέλεχος της ΠΑΕ Κέρκυρα ο οποίος «εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού», Κυρουβίδης Βασίλης, στέλεχος του Πανθρακικού, ο διαιτητής Χρήστος Σφήκας ο οποίος «σφύριξε» έναν από τους ύποπτους αγώνες και το ίδιο διάστημα εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού, καθώς και ο προπονητής Σάββας Παντελίδης, που επίσης εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
Επίσης ελέγχονται οι λογαριασμοί των:


* Νίκου Χάλκου, ο οποίος συμμετέχει στην ΠΑΕ Ηλιούπολη και εμφανίζει δοσοληψίες με τον μάνατζερ Αγγελο Τραυλό και τον Αχιλλέα Μπέο.


* Γιώργου Γρηγορόπουλου, προέδρου της Καλαμάτας, που εμφανίζει δοσοληψίες με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Ιωάννη Κομπότη.


* Κων. Ριαβόγλου, ο οποίος επίσης έχει δοσοληψίες με τον Κομπότη.


* Κων. Χρυσοχοΐδη, παράγοντα του Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος εμφανίζει συναλλαγές με τον πρόεδρο της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννη, αλλά και συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ με τον διαιτητή Γιάννη Σπάθα.
Ο τελευταίος, μάλιστα, εμφανίζεται να συμμετείχε στο παρελθόν σε ανώνυμη εταιρεία μαζί με τον Θ. Μητρόπουλο.


Τέλος, ερευνώνται οι παράγοντες του Εθνικού Αστέρα Καισαριανής Νίκος, Γαβριήλ και Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, εις βάρος των οποίων υπάρχει καταγγελία για στημένα παιχνίδια, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.


Επί του παρόντος, οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν διαπιστώσει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται την επίμαχη περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι οι αγώνες της ομάδας του να στοιχηματίζει σε εταιρείες του εξωτερικού.

Του Δ. Κεμπέ
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

πηγη:/elpidablog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου