Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (του καθηγητή ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΦΗ)

1. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και άλλων αδικαιολόγητων προνομίων βουλευτών (διπλές συντάξεις, αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές, αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία, κτλ) με μείωση του αριθμού τους σε 200
2. Κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών
3. Να μην παραγραφεί κανένα αδίκημα υπουργού τα τελευταία 20 χρόνια (αν θέλουν θα βρουν τρόπο). Αλλά ακόμα κι αν η παραγραφή είναι αναπόφευκτη, να γίνει πλήρης διαλεύκανση κάθε υπόθεσης για να τους κρίνει τουλάχιστον η Ιστορία.
4. Να αναρτηθούν αμέσως στο διαδίκτυο οι δηλώσεις πόθεν έσχες όλων των βουλευτών και υπουργών των τελευταίων 20 ετών. Να εξεταστούν από ανεξάρτητο φορέα και να δημευθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο που δεν είναι δικαιολογήσιμο (ισοδυναμεί με το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» αλλά είναι πιο συγκεκριμένο)
5. Ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο ίδιο καθεστώς με αυτό των υπολοίπων ΔΥ
6. Περιστολή της κρατικής σπατάλης (π.χ. κατάργηση της επιχορήγησης των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, εξορθολογισμός του προσωπικού της ΕΡΤ, κ.ά.)
7. Περισσότερες πληροφορίες για το που πηγαίνουν τα λεφτά (ελάχιστες λεπτομέρειες δίνονται στον δημοσιευμένο κρατικό προϋπολογισμό).
8. Δημοσιοποίηση όλων των μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ (όχι ονομαστικά, αλλά κατά κατηγορία) και μείωση των υψηλών μισθών στις ΔΕΚΟ.
9. Δημοσιοποίηση καταλόγου με όλους τους φορείς του δημοσίου, τι προσωπικό απασχολούν, τι έργο παράγουν και πόσο κοστίζουν
10. Ποινικοποίηση του ρουσφετιού, ψήφιση δηλαδή νόμου που να θεσπίζει κυρώσεις σε παραβιάσεις από πολιτικά πρόσωπα της συνταγματικά καθιερωμένης ισονομίας των πολιτών
11. Εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης απ' ευθείας από το λαό
12. Κατάρτιση εκλογικών συνδυασμών των κομμάτων από τη βάση, όχι από την κομματική νομενκλατούρα και την ηγεσία
13. Θέσπιση στο Σύνταγμα δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία
14. Τακτική αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα
15. Πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο (εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, κτλ). Έλεγχος πόθεν έσχες και αυστηρές κυρώσεις στους επίορκους.
16. Ριζική αναδιοργάνωση της εφορίας με τεχνικούς συμβούλους από το εξωτερικό
17. Κλείσιμο φορολογικών «παραθύρων», π.χ. να φορολογούνται κανονικά οι υπεράκτιες εταιρείες με ακίνητα στην Ελλάδα.
18. Αυστηρή τιμωρία των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία στον ιδιωτικό τομέα
19। Πιστή εφαρμογή των νόμων από όλους! Να σταματήσει η ατιμωρησία, ξεκινώντας φυσικά από την κορυφή.

πηγη:www.romioi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου