Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αμετανόητοι και ανόητοι

αμετανοητοι, ανοητοι, ametanoitoi, anoitoi
Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης από το ΠΑΣΟΚ, Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης από τη Ν.Δ. Δύο-δύο δηλαδή το σκορ, σε ένα παιγνίδι που από την αρχή πολλοί, αν όχι όλοι, έβλεπαν ότι είναι στημένο και προέβλεπαν ότι θα φροντίσουν οι χειρουργοί να λήξει ισόπαλο. Όπερ και εγένετο. Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η συνδρομή του Μπέου, ή του Δαλούκα, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και χωρίς να χρειαζόμαστε κάποια προϊόντα υποκλοπής για να...
καταλάβουμε το σχετικό παρασκήνιο.

Εννοείται ότι το σκορ αναγράφεται σε γερμανικό ηλεκτρονικό πίνακα, κατασκευής Siemens. Και ενώ ο Χριστοφοράκος απολαμβάνει τις μπίρες του στο Μόναχο και ο Καραβέλας τη θάλασσα στην ηλιόλουστη Λατινική Αμερική, η κάθαρση για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών μεταλλάσσεται μπροστά στα μάτια μας στο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό καλαμπούρι. Και από τους δεκαπέντε υπουργούς καταλήξαμε στον Κανένα. Γιατί Κανένας είναι οι τέσσερις τελειωμένοι για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. - δύο και δύο.

Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αυστηρή δήλωση ότι πρόκειται για παρωδία κάθαρσης για τα μάτια του κόσμου. Σωστό, αλλά μόνο κατά το ήμισυ. Γιατί παρωδία κάθαρσης μεν είναι, αλλά τα μάτια του κόσμου καθόλου δεν τα έλαβαν υπόψη όσοι έστησαν αυτό το παιγνίδι. Ούτε τα αφτιά του, ούτε τις πλατείες, ούτε τους Αγανακτισμένους, ούτε τους πολίτες, ούτε φυσικά τις δικές τους δεσμεύσεις. Ούτε τους δικούς τους λεονταρισμούς βεβαίως-βεβαίως για το μαχαίρι που θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο. Σιγά τα αίματα!

Το πολιτικό συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Στα παλιά τους παπούτσια! Τα μάτια του κόσμου, το λαϊκό αίσθημα, η πάνδημη πεποίθηση ότι τα κάνουν πλακάκια και αθωώνουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τα κόμματα εξουσίας και τις πολιτικές τους; Στα παλιά τους παπούτσια. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε - ούτε καν πόσο επικίνδυνο είναι να συμπεριφέρονται έτσι σε τέτοιες στιγμές και να ρίχνουν αυτή την πατσαβούρα στα μούτρα εκατομμυρίων ανθρώπων, που πληρώνουν το δικό τους καθεστώς των δικών τους Siemens.

Και ποιος, αλήθεια, όταν έτσι συμπεριφέρονται, παροτρύνει και ωθεί στο κράξιμο και στις μούντζες; Ποιος ανάβει τις φωτιές που αποδίδουν σε εξτρεμιστές και ακραίους; Ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Ή οι αμετανόητοι και ανόητοι της συναλλαγής, που περνάει σύρριζα από ένα μεγάλο σκάνδαλο, προκαλώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο - το κουκούλωμα;

http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου