Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τίθεται θέμα ισονομίας και δικαιοσύνης

thumb

Της Μιχαλούς

Οι πραγματικά δύσκολες ημέρες ξεκίνησαν για τον ελληνικό λαό, το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας υπερψηφίστηκε με 155 "ναι" και 138 "όχι …Η επερχόμενη εξαθλίωση όμως, αλλά και η αναίτια υποδούλωση της χώρας και του λαού, βάζει αναπόφευκτα πάνω στο τραπέζι, θέματα Δημοκρατίας.

Άλλωστε δεν είναι μόνο οι Έλληνες που θέτουν ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, λόγω της συρρίκνωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ελληνικής Βουλής υπό το βάρος του χρέους και της αποδοχής του Μνημονίου, αλλά και ξένοι παρατηρητές. Ο Μίχαελ Μάρτενς, σε πρωτοσέλιδο σχόλιό του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι : «Κανείς πρωθυπουργός δεν δέχεται χωρίς να βρίσκεται σε ανάγκη να πληρώσει το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου», σημειώνοντας ότι για την παροχή βοήθειας, η Ελλάδα έπρεπε «να παραχωρήσει μέρος της κρατικής κυριαρχίας».

Η κίνηση αυτή εγείρει έντονο προβληματισμό για την ποιότητα της Δημοκρατίας, με τον συντάκτη να εκτιμά ότι «η Ελλάδα θα καταντήσει στο εγγύς μέλλον μια Δημοκρατία υπό περιορισμό», ενώ τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ανεξαρτήτως της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.

Την ίδια ώρα σε αναφορά της CIA που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα BILD σημειώνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και η δεινή κατάσταση που ενδεχομένως κλιμακωθεί μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν και ισχυρίζονται ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, είναι ξένοι νταβατζήδες και το ντόπιο καθεστώς। Και λογικό… Μέσω των μνημονίων 1 και 2, προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους εξασφαλίζοντας δάνεια – τα οποία θα μετακυλήσουν στα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα - για να τα δώσουν στους τοκογλύφους και να παρατείνουν χρονικά την κατάρρευσή τους,.

πηγη:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου