Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η παγκόσμια οικονομία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύστημα
το οποίο εγγυάται πάντα τον πληθωρισμό και το αιώνιο χρέος...
Το πραγματικό πρόβλημα:

Νομισματική Πολιτική

Ποιος δημιουργεί το χρήμα

(δηλ. πώς τα χρήματα μπαίνουν στην οικονομία)

Το δευτερεύον Θέμα:

Οικονομική Πολιτική

(ότι συμβαίνει όταν τα χρήματα είναι ΗΔΗ μέσα στην οικονομία)

δεν φταίει το ΕΥΡΩ ή η Δραχμή ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα


Α) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι συμβαίνει όταν τα χρήματα είναι ήδη στην οικονομία:.ανεργία, πληθωρισμός, εξοικονόμηση, απολύσεις, συρρίκνωση, συνταξιοδότηση, στεγαστικά δάνεια, μετοχές, ομόλογα, οι αγορές χρήματος, κατασχέσεις, μισθοί, εμπόριο, συντελεστή απόδοσης, κλπ. Όλα αυτά τα πράγματα είναι δευτερεύοντα . ΟΛΑ

Β) ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δημιουργία του χρήματος

(ποιος το δημιουργεί)
Αυτό είναι το κλειδί της λύσης.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Πως υπάρχουν τόσα χρήματα για να δανείζονται (και να παγιδεύονται τα κράτη στο χρέος);

Άπλα δεν υπάρχουν!!!...δημιουργούνται από αέρα (εκ του μηδενός – FIATCurrency)

Ζούμε μέσα σε ένα σύστημα χρέους...

Το χρήμα κατασκευάζεται και ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες μέσω των κρατικών ομόλογων

(το ομόλογο είναι ένα όργανο χρέους δηλ. ένα ΔΑΝΕΙΟ .. ) πχ. Θέλει το κράτος να φτιάξει ένα κοινωφελές έργο, να αγοράσει εξοπλισμούς κτλ. Τότε εκδίδει ένα κρατικό ομόλογο (π.χ. 3ετιας) για 1δις με τόκο 5%(τώρα πια με τα ενορχηστρωμένα spreads της αγοράς στα 20%) και όταν ωριμάσει στο τέλος της 3ετιας θα πληρώσει 1δις + 5% τόκους. Π.χ η ΕΚΤ τυπώνει 1Δις (από αέρα) και το δανείζει για 1% σε εμπορικές/επενδυτικές τράπεζες οι οποίες το δανείζουν στα κράτη μέσω κρατικών ομόλογων για 5%. Με την αποπληρωμή η επενδυτική τράπεζα δίνει το 1% τόκο που χρωστά στην κεντρική και κράτα το 5%-1% για τα δικά της κέρδη.

Η παραπάνω διαδικασία δημιουργεί μόνο το κεφάλαιο και όχι τους ΤΟΚΟΥΣ.
Έτσι, είναι ανεφάρμοστη από την αρχή. Φαίνεται OK στην αρχή - εύκολο χρήμα! Αλλά, είναι ένα σύστημα Ponzi (μια εξαπάτηση).

Αυτό το σύστημα εγγυάται πάντα τον πληθωρισμό και το αιώνιο χρέος....

Αν προσθέσεις και το σύστημα του κλασματικού αποθέματος (δηλ δανεισμό χωρίς πλήρη αντίκρισμα από τις εμπορικές τράπεζες) τότε είναι κατανοητό πως όλοι μας είμαστε υποταγμένοι στους εκδότες του χρήματος και σε αυτούς που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγους, πολιτικούς, τραπεζίτες, οργανισμούς κ.α.).

Θα πρέπει να δανειζόμαστε συνεχώς για την αποπληρωμή των τόκων.

Η δύναμη της έκδοσης του χρήματος είναι η πραγματική δύναμη...

και το ασκούσε στα χρόνια της δραχμής η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με ανώνυμη μετοχική σύνθεση. ΤΙ.. δεν το ξέρατε!!!.. δείτε το video:

Τράπεζα της Ελλάδος: Η σιωπή είναι χρυσός;

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
Το ΚΡΑΤΟΣ μπορεί να δημιουργήσει μόνο του τα χρήματα (όπως το κάνουν οι τράπεζες) και θα υπάρχει στα βιβλία του, ως πηγή εσόδων, αντί για ένα χρέος(ΑΤΟΚΑ). Έτσι θα διανέμεται την κοινωνία, π.χ Οι ανάδοχοι θα πληρώνονται για την παραγωγή που χρειαζόμαστε (υποδομές) και θα πληρώνουν τους εργαζομένους τους -που θα αγοράζουν τα αγαθά και προϊόντα και θα κινούν μια παραγωγική οικονομία. Όλα αυτά χωρίς χρέος (τόκους), χωρίς δανεισμό, χωρίς αύξηση φορών, χωρίς διόδια με σύγχρονους δρόμους και γέφυρες. (μια τεράστια άτοκη ένεση για την τόνωση τηςοικονομίας – debt-free stimulus).

Η πραγματική αίτια της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.


Συνοψίζοντας:
Τι βιώνουμε στο ισχύον οικονομικό μοντέλο: Δανεισμός -που δημιουργεί το χρέος -και μετά οι δαπάνες (οικονομική πολιτική). Μην σας ξεγελούν λέγοντας ότι οι δαπάνες δημιουργούν το ΧΡΕΟΣ... Ο δανεισμός από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες το δημιουργεί. Μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Εάν δεν κάνουμε τίποτα είναι σαν να λέμε ότι μας αρέσει το χρέος, ο δανεισμός, οι φόροι, τα διόδια, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, τα μη βιώσιμα έντοκα δάνεια από ΑΕΡΑ και τελικά, μια οικονομία στην καταστροφή. Αν σας αρέσουν αυτά τα πράγματα και επιτρέπεται σε διεθνείς τραπεζίτες/δανειστές (αέρα δανείζουν) την κλοπή των χρημάτων σας και την εξαπάτησησας, τότε μην αλλάξετε τίποτα.

πηγη:www.ramnousia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου