Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ποινική δίωξη στον Μαρινάκη για υποκίνηση βίας!

Ποινική δίωξη στον Β. Μαρινάκη για το αδίκημα της της υποκίνησης αθλητική βίας και τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ασκήθηκε από την εισαγγελία. Γίνεται αναφορά για συνεργασία με του Γ. Τσακογάννη-Γ. Παπδόπουλο ώστε να στείλουν χούλιγκαν στο ματς Κορίνθου-Παναχαϊκής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κόρινθο στις 13/3 θα πήγαιναν οπαδοί του Ολυμπιακού για να πρκαλέσουν επεισόδια με σκοπό να εμπλακεί σε αυτά οπρόεδρος της Παναχαϊκής Αλ. Κούγιας.

Επίση διώξεις σχετικά με τη δράση τους στο ποδόσφαιρο θα ασκήθηκαν σε ακόμη 22 άτομα.

Ειδικότερα η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε από τα στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας, φέρνει και νέα δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2011, εκτός από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προέκυψε σε βάρος του και αδίκημα της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Το εν λόγω αδίκημα αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Παπανδρέου και στους κ. Γιώργο Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο και σε άλλους άγνωστους δράστες!

Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες οι τρεις κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν ώστε να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος των πατρινών Αλέξης Κούγιας! Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Ι. Παπαδόπουλο, ότι έχει συννεονοηθεί ο ίδιος και πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών!

Ακόμη 16 στημένα!

Από τις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι μια από τις τρεις ομάδες που δρούσαν στήνοντας αγώνες ήταν οι Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος ενώ μάλιστα προέκυψε ότι ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος!

Από την προανάκριση προέκυψε ακόμη ότι ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα! Ακόμη προκύπτει ότι εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 41 στημένους αγώνες άλλοι 16 είχαν στηθεί προκειμένου οι παράγοντες να αποκομίσουν ίδιον όφελος.

Την ίδια περίοδο (Ιανουάριος – Μαϊος) που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες ανθρώπων του ποδοσφαίρου, γίνονταν παρακολουθήσεις και σε ανθρώπους της νύχτας που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Πειραιά.
Μεταξύ των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ήταν και ο Γ. Τσακογιάννης από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του οποίου προεκυψαν στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια.
Τα αποτελέσματα των παράλληλων ερευνών οδήγησαν σε νέες διώξεις.
Κάποια από τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν και ζητήθηκε να τους ασκηθεί ποινική δίωξη υπάρχουν και στην πρώτη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια ενώ κάποια άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά.
Αίσθηση προκαλεί η νέα ποινική δίωξη που ασκείται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, αυτή τη φορά για «υποκίνηση βίας».
Σύμφωνα με το άρθρο 41 ΣΤ του αθλητικού νόμου ο κ. Μαρινάκης σε περίπτωση που κριθεί ένοχος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και με έκπτωση από τα αξιώματά του στο ποδόσφαιρο για τουλάχιστον ένα μήνα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τις εισαγγελίας οι κ. Μαρινάκης, Τσακογιάννης και ο υπάλληλος της ΕΠΟ, Γ. Παπαδόπουλος «από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας».
Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο,ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.
Με βάση τα στοιχεία θα ασκηθεί ποινική δίωξη για: «υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Οι νέες διώξεις αφορούν τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων.
Στην πρώτη ομάδα οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο, ιντερνετικό στοίχημα.
Κατηγορούμενοι ανά περίπτωση είναι οι Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος, που υπάρχουν και στην πρώτη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια.
Ο Γ. Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος και ότι επίσης διατηρούσε ιστοσελίδα για παράνομο στοίχημα.
Στο υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προκύπτουν δεδομένα για 16 νέους στημένους αγώνες, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.Στην δεύτερη ομάδα η δίωξη που ασκήθηκε είναι για υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα) με κατηγορούμενους τους Γ. Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Ευάγγελο Μαρινάκη και άγνωστους ακόμη δράστες για το λόγο που προαναφέρθηκε.
Σε άλλη συνομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσακογιάννης φέρεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, από τον οποίο ζητά να μετακινηθούν οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011.
Στην τρίτη ομάδα τα αδικήματα αφορούν κατά περίπτωση: δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι: Χρήστος Σφήκας (διαιτητής), Χρήστος Κανελλάκης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός, νέο πρόσωπο), Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ (ποδοσφαριστής Ιωνικού, νέο πρόσωπο), Γιώργος Σέγγος, διαιτητής (νέο πρόσωπο), Γιώργος Πουλόπουλος, (ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου), Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα Ρόδου), Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (μάνατζερ), Ιωάννης Αρφάνης (γενικός αρχηγός Ηλιούπολης), Ιωάννης Κομπότης (προέδρος Λεβαδειακού), Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (ποδοσφαριστής Ηλιούπολης), Αναστάσιος Θάνος (ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης, νέο πρόσωπο), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής, νέο πρόσωπο) Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα), Ηλίας Φιντάνης (πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας, νέο πρόσωπο), Βασίλης Αδαμάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, νέο πρόσωπο), Ηρακλής Νυκτάρης (παράγοντας ΟΦΗ, νέο πρόσωπο), Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (διαιτητής, νέο πρόσωπο).

πηγη:www.soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου