Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ προ των πυλών!

του Αρχιμανδρίτη Τ. Κιλίφη
Έχω δηλώσει βέβαια, κατ’ επανάληψη, ότι είμαι σαφώς κατά της βίας, γιατί –ως γνωστόν– η βία προκαλεί βία και συνήθως επακολουθεί τραγωδία. Δυστυχώς, όμως, η χώρα μας βρίσκεται προ των πυλών της βίας, επομένως και της τραγωδίας...
Οι αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι –βέβαια– μόνον εκείνοι που συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται στις πλατείες, αλλά πάρα πολύ περισσότεροι, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία του δυστυχούντος λαού, έχουν φτάσει στα όριά τους. Φαίνεται, πως δεν πάει άλλο!

Σε κάποια στιγμή θα τα υπερβούν και με θολωμένο μυαλό από τα δεινά τους, θα τα κάνουν όλα «λίμπα»..., δεδομένων μάλιστα και των καιροφυλακτουσών σ’ αυτές τις περιπτώσεις, βεβηλωτικών παρεμβάσεων των πάσης φύ¬σεως ταραξιών «μπαχαλάκηδων» αλλά και παρακρατικών καταστάσεων, για την αμαύρωση των αγνών αγώνων διαμαρτυρίας του λαού κατά των διαφόρων κα¬ταπιέσεών του. Οπότε, οδηγούμεθα ολοταχώς στην τραγωδία.

Γι’ αυτό, απευθύνω και πάλι δραματική έκκληση, τόσον προς την Κυβέρνηση, όσο και προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, να σπεύσουν για να προλάβουν δραματικές εξελίξεις της χώρας, πριν να είναι αργά.

Και αναφέρω για παράδειγμα –από τη σωρεία, βέβαια, των κακώς κειμένων που πρέπει να χτυπηθούν αλύπητα– τις φρικτές, σκανδαλώδεις κατασπαταλήσεις του χρήματος των φοβερά και καταπιεστικά φορολογουμένων πολιτών, από τα αλόγιστα έξοδα του Εθνικού Κοινοβουλίου. Π.χ. μισθοί, επιδόματα, έκτακτες αποζημιώσεις, θέσεις ευθύνης, χρόνο υπηρεσίας, επιδόματα κίνησης, διπλό εφάπαξ και συντάξεις, προσαυξήσεις μισθών τους και άλλα παρόμοια, που προκαλούν το λαό.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εάν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα επέμβασή σας, εδώ και τώρα, για να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα, αρχίζοντας και από τα προσωπικά σας, προκειμένου να ανορθωθεί η χώρα μας και να σωθεί, δυστυχώς θα χάσετε την ιστορική ευκαιρία να συνδέσετε το όνομά σας με την σωτηρία της Ελλάδας.

Υπενθυμίζω και πάλι τις δύο προτάσεις μου, που έχω αναφέρει και σε προηγούμενα, σχετικά μηνύματά μου, οι οποίες, όχι μόνο κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά τη γνώμη πολλών, αποτελούν σωτήριες παρεμβάσεις για να βγει η χώρα μας από τα αδιέξοδά της:

α) Να σχηματιστεί Εξωκοινοβουλευτική Κυβέρνηση αδιαβλήτων προσωπικο¬τήτων, η οποία θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδά της και θα την οδηγήσει στην πραγματική ανόρθωσή της και

β) Να συγκληθεί Εθνοσυνέλευση για αλλαγή των τρωτών σημείων του Συντάγματός μας, ώστε να αποτελεί τη συνισταμένη αληθινής Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Ισονομίας, Ελευθερίας και Ευημερίας του πολίτη.

ΤΙΜΟΘΕΟΣ Κ. ΚΙΛΙΦΗΣ
Αρχιμανδρίτης
Ι. Μ. Πεντέλης
Τηλ. 210 8030720

πηγη:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου