Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ βλέπει η Λαγκάρντ...

Την ανησυχία της για το ζήτημα του αμερικανικού χρέους εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας πως μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των ΗΠΑ που να συνδέεται με το χρέος τους θα...
έχει άσχημες επιπτώσεις για τη χώρα αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.
«Αυτό πραγματικά θα έρθει σε αντίθεση με τους στόχους και την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» του ABC.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε πολιτικό αδιέξοδο, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για την αύξηση του ορίου δανεισμού με στόχο τη μείωση του χρέους.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε ακόμα πως αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της προθεσμίας -2 Αυγούστου- αυτό θα είναι «ένα πραγματικό σοκ» και ένα «πολύ άσχημο νέο για την αμερικανική οικονομία» και τον υπόλοιπο κόσμο.
«Εμείς στο ΔΝΤ ανησυχούμε πραγματικά και ελπίζουμε ειλικρινά να υπάρξει συμβιβασμός πριν την λήξη της προθεσμίας. Είμαι ικανοποιημένη που βλέπω ότι ξαναρχίζει ο διάλογος», επισήμανε.
Στην ίδια συνέντευξη η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως ο προκάτοχός της Ντομινίκ Στρος Καν έκανε εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία του ΔΝΤ. «Όμως όταν ένας οργανισμός χάνει τον γενικό του διευθυντή κάτω από τέτοιες συνθήκες, αυτό αφήνει σίγουρα τραύματα», πρόσθεσε.

πηγη:press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου