Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τεξανός απέκτησε σπίτι $300.000 με 16 δολάρια χάρη σε νομικό κενό

undefinedΕίναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στην αμερικανική αγορά κατοικίας και ιστορίες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε μόλις τώρα στις ΗΠΑ είναι ενδεικτικές μίας κατάστασης που έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Ένας κάτοικος του Τέξας εντόπισε μία μονοκατοικία αξίας 300.000 δολαρίων την οποία είχε κατασχέσει από τον ιδιοκτήτη της η τράπεζα και έτσι ήταν άδεια. Η τράπεζα δεν είχε φροντίσει να κλειδώσει το σπίτι και έτσι ο Τεξανός πήρε τα πράγματα του και εγκαταστάθηκε σε αυτό κανονικά. Στη συνέχεια υπέβαλλε στις αρμόδιες αρχές κάποια έγγραφα και αιτήσεις συνολικού κόστους 16 δολαρίων, με τα οποία ζητούσε να γίνει ο κύριος του σπιτιού, με βάση ειδική νομοθεσία που το επιτρέπει αν, μεταξύ άλλων, το σπίτι βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο, είναι εγκαταλελειμμένο και ο νέος ιδιοκτήτης διαμένει σε αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει ενοχληθεί από τον προηγούμενο.

Το απόγευμα της Δευτέρας τα δικαστήρια του Τέξας αναγνώρισαν όλα τα παραπάνω κριτήρια στον Τεξανό και το μόνο που μένει για να αποκτήσει την κυριότητα του σπιτιού είναι να διαμείνει σε αυτό για τρία χρόνια. Αμέσως μετά με μία αίτηση το σπίτι θα είναι για πάντα δικό του.

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου