Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Kάντο όπως η Ουγγαρία: Τεράστια συμφωνία με Κίνα "στην πλάτη" του ΔΝΤ!

Όταν η νέα ουγγρική πολιτική ηγεσία πέρσι τέτοια εποχή είχε πει ότι "Τέρμα η δουλειά του ΔΝΤ. Θα επαναδιαπραγματευτούμε και θα βρούμε αλλού τα χρήματα που ζητάμε αν δεν μας τα δώσουν αυτοί" πολλοί γέλασαν, αλλά γελάνε καλύτερα όσοι γελάνε τελευταίοι και αυτοί είναι οι ... Ούγγροι: Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Τζιαμπάο, ανακοίνωσε το Σάββατο από τη Βουδαπέστη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αγοράσει ουγγρικά κρατικά ομόλογα και να χορηγήσει δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουγγαρία.

Ο Τζιαμπάο πραγματοποιεί τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, εννέα μήνες μετά την επίσκεψή του σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Αυτήν τη φορά, μετά τη Βουδαπέστη, θα μεταβεί στο Βερολίνο και το Λονδίνο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο Κινέζος πρωθυπουργός απέφυγε να διευκρινίσει το ύψος των κρατικών ομολόγων που προτίθεται να αγοράσει το Πεκίνο.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα χορηγήσει δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουγγαρία μέσω της Εθνικής Κινεζικής Τράπεζας Ανάπτυξης για την προώθηση κοινών σχεδίων.

Ο Όρμπαν από την πλευρά του είπε ότι η Ουγγαρία κατέληξε σε "μια νέα συμφωνία μεγάλης σημασίας" με την Κίνα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Λύσεις υπάρχουν αν κάποιος σκέφτεται με εθνικά κριτήρια και όχι με δουλικά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου