Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Καράβια, πούρα, χειροπέδες, κάγκελα… Μεγαλοδικηγόροι, Ε.Π.Ο. και Ηρακλής

…και όλα στο «μίξερ» του απίθανου «κοριού» με την άσπρη σάλτσα του τεκμηρίου της αθωότητας. Κόπασε κάπως η καταιγίδα των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που πίσω της άφησε εντυπωσιακά ομολογουμένως ευρήματα, αλλά κει ελάχιστες «περιπτώσεις» ήσσονος σημασίας. Σείεται εκ θεμελίων η παραγκόπληκτη ΕΠΟ, η οποία βρίσκεται προ του εφιαλτικού διλήμματος να αποφασίσει με το ίδιο σκεπτικό, όπως και στην περίπτωση του Ηρακλή, τον υποβιβασμό δηλαδή 4 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας των οποίων οι αξιωματούχοι, βαρύνονται με εισαγγελικές διαπιστώσεις για κακουργηματικές πράξεις! Κατηγορίες απείρως σοβαρότερες απ’ αυτήν των κυανολεύκων undefined

Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος για να μπορέσει η κοινή γνώμη να «τακτοποιήσει» τις πρώτες εντυπώσεις της, από το αιφνιδιαστικό – εν πολλοίς και άναρχο – μπαράζ των αποκαλύψεων που με μορφή χιονοστιβάδας, σε μία προγραμματισμένη όπως όλα δείχνουν, «φονική διαδρομή», απειλεί να μην αφήσει τίποτε «όρθιο». Η διάλυση και ισοπέδωση του κεντρικού, αλλά και διεφθαρμένου συστήματος διαχείρισης και διοίκησης του δημοφιλέστερου αθλήματος (και όχι μόνον αυτού) στην πατρίδα μας και η απόλυτη απαξίωση και «ακύρωση» όλων των θεσμικών οργάνων του, θεωρούνται και κρίνονται επιβεβλημένες, υποχρεώσεις της Πολιτείας, μετά τα όσα προέκυψαν από το αδυσώπητο «σάρωμα» του… εθνικού μας… «κοριού» και την ανατριχιαστική συγκομιδή των εφιαλτικών του «ευρημάτων». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέσα από ορισμένες ταυτοποιημένες και αναμφίβολα αυθεντικές συζητήσεις, προκύπτουν και στοιχειοθετούνται κατηγορίες βαρύτατες και αποκαλύπτεται όχι μόνον η εγκληματική δραστηριότητα συγκεκριμένων εμπλεκομένων, αλλά και το απύθμενο θράσος τους και η ανατριχιαστική ψυχρότητα που επέδειξαν. Αν κάτι, όμως θα μπορούσε να σταθεί σαν απλή ερώτηση ή σαν μία καλοπροαίρετη ένσταση, για τον τρόπο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης είναι η παράλληλη αναφορά με τις κραυγαλέες περιπτώσεις και ορισμένων ήσσονος σημασίας και εκ πρώτης όψεως «ανώδυνων» και «αθώων» κλασικών ποδοσφαιρικών συμπεριφορών και συζητήσεων. Κάτι που μπορεί να αποδυναμώνει σε ένα μικρό κομμάτι της την επικοινωνιακή απήχηση, της αποτελεσματικότητας του εγχειρήματος χωρίς ωστόσο να την ακυρώνει. Την στιγμή μάλιστα που η «πληθώρα» των στοιχείων και των ντοκουμέντων που τεκμηριώνουν κατηγορητήρια και ενοχές, εντυπωσιάζει.

Πανεπιστημιακοί και μεγαλοδικηγόροι
θα δουλεύουν με διπλοβάρδιες

Είναι αλήθεια ότι το «εύρος» και το «βάθος» της δικαστικής διερεύνησης του τεράστιου θέματος και η «συγκρότηση», η «ενίσχυση» και η «θωράκιση» κατηγορητηρίων με άντληση επιχειρημάτων και αποδείξεων μέσα από 93.000 σελίδες (!!!), προκαλούν δέος, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για εκείνους που θα αναλάβουν την ευθύνη να αποδείξουν ενοχές και να προτείνουν ποινές. Αντίθετα καθίσταται… ευκολότερη η αποστολή των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι θα επικεντρώσουν την έρευνά τους και την όλη προσπάθειά τους, ο καθένας ξεχωριστά, απομονώνοντας και διυλίζοντας, εκείνα που αφορούν μόνον τον πελάτη τους. Ήδη τα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων και των πανεπιστημιακών νομικών, έχουν αναλάβει δράση και όπως όλα δείχνουν, δουλεύοντας ακόμη και με διπλοβάρδιες θα επιχειρήσουν να «αποδυναμώσουν» και να «εξουδετερώσουν» τα «ευρήματα» της εισαγγελικής έρευνας και τις «αποδείξεις» του απίστευτου «κοριού». Στο παράνομο στοίχημα και στα αλλεπάλληλα «στησίματα» με τους «διεφθαρμένους» και «ύποπτους» αγώνες, όπως τους χαρακτηρίζει η ΟΥΕΦΑ, έρευσε ποταμός χρήματος. Ως εκ τούτου, μερικοί εκ των κατηγορουμένων, διαθέτουν την ανάλογη οικονομική άνεση για να επιλέξουν τους καλύτερους νομικούς για την υπεράσπισή τους.

Με εισαγγελική διαπίστωση
εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Ηρακλή

Οι εξελίξεις, είτε το θέλει είτε όχι, η σαφέστατα εκτεθειμένη από το σύνολο των αποκαλύψεων ΕΠΟ, θέτουν πλέον το δίλημμα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και στα θεσμικά του όργανα, πρωτίστως όμως στον κ. Πιλάβιο, τι «μέλλει γενέσθαι» με την περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος… υποβιβάζεται (;), με μία απλή εισαγγελική διαπίστωση, περί δυσφήμισης του αθλήματος. Τι θα πράξουν τώρα οι εποτζήδες, που έχουμε καταιγισμό εισαγγελικών διαπιστώσεων, όχι για απλές δυσφημιστικές συμπεριφορές, αλλά για κακουργηματικές διώξεις, οι οποίες καταλογίζονται σε συγκεκριμένους αξιωματούχους και μεγαλομετόχους ομάδων της μεγάλης κατηγορίας; Θα αντιμετωπίσουν το «πρόβλημα», με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια συμπεριφορά, ή θα φροντίσουν, διατηρώντας έστω και την τελευταία στιγμή κάποια προσχήματα και επιστρατεύοντας προσωρινά λίγη σύνεση να αποφύγουν το σκάνδαλο, δικαιώνοντας τους κυανόλευκους και ανακαλώντας την άδικη, ακραία και στοχοποιημένη απόφασή τους; Θα ρίξουν τον Ηρακλή για την απλή δυσφήμηση και θα διατηρήσουν τις 4 ομάδες (!) των οποίων οι αξιωματούχοι βαρύνονται με κακουργήματα; Εισαγγελική η διαπίστωση για τον Ηρακλή. Εισαγγελική η διαπίστωση και για την τετράδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Φάκου
Προβλέπεται χρονοβόρος η διαδικασία

Άκουσα τον κ. Φάκο, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, να υπόσχεται, ότι μόλις παραλάβει την δικογραφία από την κ. Ράικου, μαζί με τον συνεργάτη του κ. Αντωνακάκη, θα ανασκουμπωθεί και θα «ριχθεί με τα μούτρα»… στην σύνδεση και διεκπεραίωση της διαδικασίας, διερεύνησης των αδικημάτων και επιβολής των ποινών που προβλέπονται, για τους κατηγορούμενους, από το αθλητικό πειθαρχικό δίκαιο. «Αν χρειασθεί θα δουλέψουμε και 17 ώρες το εικοσιτετράωρο» υποσχέθηκε. Ο αθλητικός νόμος, μπορεί να επιβάλει ποινές και βάσει ισχυρών ενδείξεων. Είναι κάτι που διευκολύνει την ταχύτατη λήψη αποφάσεων. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων, αλλά και ο μέχρι πρότινος θεσμικός τους ρόλος, σίγουρα δυσχεραίνουν τα πράγματα. Σύνθετες εικόνες με… πούρα, καράβια, χειροπέδες, κάγκελα, αθώους και ενόχους, χρήμα, παρανομία, μεγαλοδικηγόρους και… αναμενόμενες (;) συγκαλύψεις κάποιων ισχυρών… δυσκολεύουν κάπως την κατάσταση.

πηγη:www.metrosport.gr
Δημήτρης Μπούζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου