Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βιβλιοπρόταση: Οργάνωση και Διοίκηση, Το Management της νέας εποχής

Μια πρωτότυπη προσέγγιση του Μάνατζμεντ γραμμένη από έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες. Πλούσιο σε παραδείγματα από την ελληνική ραγματικότητα, το βιβλίο αυτό είναι περιεκτικό, επιστημονικό, πρακτικό αλλά συνάμα και παιδαγωγικό. Αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για όλους εκείνους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν σύντομα και περιεκτικά, τις γνώσεις τους γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης του Μάνατζμεντ.

Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τα βασικότερα μέρη της γνώσης και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην επιστήμη του Μάνατζμεντ, με οργανωμένο και εύχρηστο τρόπο, ώστε να αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό στα χέρια κάθε ενδιαφερόμενου.

Όπως θα παρατηρήσει και ο αναγνώστης, γίνεται μια σύζευξη ενός θεωρητικού πλαισίου με την πείρα που έχουν αποκομίσει οι συγγραφείς από την απασχόλησή τους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η τέταρτη έκδοση, εκτός από τα βασικά θέματα του Μάνατζμεντ, που έχουν αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, περιλαμβάνει και άλλα σύγχρονα θέματα όπως Μάνατζμεντ πληροφοριών και γνώσης, Παγκόσμιο Μάνατζμεντ, Κινέζικο Μάνατζμεντ κ.ά.

Επιπλέον, το βιβλίο διεισδύει σε θέματα στρατηγικής ηγεσίας, εταιρικής κουλτούρας αλλά και ανάλυση S।W.O.T. Περαιτέρω αναλύονται θέματα σχετικά με το Μάνατζμεντ Ολικής Ποιότητας (T.Q.M.) και το Μάνατζμεντ Κινδύνου (Risk Managment). Όλα τα κεφάλαια συνοδεύονται με ερωτήσεις, εργασίες εφαρμογής και ασκήσεις.

πηγη:econoteach.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου