Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

H σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια

Ολοκληρώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα η ενημέρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αναφορικά με τα φλέγοντα οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Οι δύο υπουργοί αποχώρησαν στις 14:00, λίγη ώρα μετά την έναρξη του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να εξελιχθεί η συνάντηση.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ξεκίνησε στις 12:30 μ.μ., με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αρχίσει να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:00.

Πρώτη έφθασε η γ.γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μάκη Μαΐλη, και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Παναγιώτη Μεντρέκα.

Λίγα λεπτά αργότερα, κάθισε δίπλα της ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.

Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους κ.κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.

Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου εισήλθε, τελευταίος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή καθώς και τον στενό του συνεργάτη, Νίκο Ζιώγα.

Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας, ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Η διαδικασία της σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κινήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μόλις πληροφορήθηκε, στο Παρίσι όπου βρισκόταν, την απόφαση του Δ.Ν.Τ. να μην καταβάλει την πέμπτη δόση του δανείου, αν δεν εξασφαλισθούν οι εγγυήσεις που απαιτεί η τρόικα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

πηγη:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου