Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ξανά στους δρόμους οι "αγανακτισμένοι"

Νέες συγκεντρώσεις διοργανώνονται και πάλι μέσω Facebook, μετά την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην σελίδα "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", υπάρχει νέο κάλεσμα για τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα για τη σημερινή συγκέντρωση, η αρχική ιδέα ανήκε σε έναν 18χρονο και εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό τσουνάμι ειρηνικής διαμαρτυρίας.

"Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ένωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους" γράφουν οι διαχειριστές της σελίδας.

"Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια σε όλους μας... Η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας" καταλήγει το μήνυμα.

undefined

Την Τετάρτη χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν ειρηνικά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Απέδειξαν ότι μπορεί και στην Ελλάδα να γίνει μια διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα και επεισόδια και έστειλαν το μήνυμα ότι οι "Έλληνες ξύπνησαν".

Μένει να δούμε αν και το σημερινό κάλεσμα θα έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη ανταπόκριση, αφού την Τετάρτη μόνο στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν πάνω από 20।000 άνθρωποι.

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου