Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ποιος φταίει για το κατάντημά μας;

Ποιος φταίει για το κατάντημά μας;
Ποιος φταίει για το κατάντημά μας;
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Πολλοί επιμένουν να λένε πως για όλα φταίνε οι πολιτικοί.

Αυτό είναι κάτι που ισχύει εν μέρει. Όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.

Η ανεκτικότητα του, η δειλία του, ο εγωισμός του κάθε ενός Έλληνα ξεχωριστά, είναι αυτά στα οποία πάτησαν οι πολιτικοί για να ανέβουν ψηλά.

Πολλοί απορούν, πώς γίνεται αυτοί που έδωσαν τις βάσεις στις οποίες στηρίχθηκε ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός να έχουν καταντήσει έτσι. Αυτοί ξεχνάνε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Οι υπηρέτες των Αμερικανών και των Εβραίων ανά τον κόσμο έχουν να κάνουν με μάζες.

Η λέξη "μάζες" είναι μια λέξη υποτιμητική. Όταν μιλάμε για τον όχλο, μιλάμε για ένα σύνολο εύπιστων και αμόρφωτων ανθρώπων. Οι νεοέλληνες δεν παύουν να είναι μια μάζα. Οι μάζες χειραγωγούνται εύκολα μέσω των Μ.Μ.Ε.

Γιατί οι άνθρωποι με πραγματικό θάρρος, αποφασιστικότητα, και ξεκαθαρισμένες απόψεις που δεν επηρεάζονται από την προπαγάνδα σπανίζουν σε όποια περίοδο της ιστορίας και αν κοιτάξουμε. Σε αυτό βέβαια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η παιδεία και η κοινωνία στην οποία ζει κανείς.

Αυτοί που είναι στα παρασκήνια έχουν φροντίσει και για τα δύο. Έχουν καταφέρει η παιδεία και η ηθική του μέσου ανθρώπου σήμερα να είναι τέτοια, ώστε οι σκεπτόμενοι και οι ανήσυχοι άνθρωποι να είναι πραγματική μειοψηφία. Οι Έλληνες μετά την Τουρκοκρατία είναι οι χειρότεροι Έλληνες που βγήκαν ποτέ. Και αυτό γιατί επί Βυζαντίου και Τουρκοκρατίας απαρνήθηκαν τον πολιτισμό τους, ξέχασαν την καταγωγή τους, και από Έλληνες έγιναν "Ρωμιοί", "Γραικοί" και "Χριστιανοί". Σε όλη αυτή την περίοδο, οι Έλληνες ξέχασαν τον πραγματικό παραδοσιακό τρόπο ζωής τους, τα αληθινά τους ήθη και έθιμα, και στη θέση τους έβαλαν Ιουδαιοχριστιανικά.

Διεφθαρμένοι και εύπιστοι, οι Έλληνες του νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους το 1829, αντί να προσπαθήσουν να αναγεννήσουν τον πολιτισμό τους και να μορφώσουν τα παιδιά τους με τα δυτικά πρότυπα, έτσι ώστε να συνεχίσουν αντάξια τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, προτίμησαν να φτάσουν ένα βήμα πριν αρχίσουν να σκοτώνονται για το αν πρέπει να κυβερνήσει το Γαλλικό ή το Ρωσικό κόμμα.

Περάσαν χρόνια. Όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα ήταν στη πλειοψηφία τους προδότες και υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα. Οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια είχαν πάντα το πρόβλημα του διχασμού. Πάντα ψάχναμε λόγους να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι εχθροί του έθνους για τα δικά τους συμφέροντα. Ακόμα και όταν ήρθαν οι Γερμανοί, αντί να στραφούμε όλοι μαζί εναντίον τους οι αντιστασιακές οργανώσεις προσπαθούσαν πιο πολύ να βγάλουν από τη μέση τις άλλες, ώστε να έχουν την αντίσταση μονοπώλιο και το πεδίο ελεύθερο για όταν θα έφευγαν οι Γερμανοί, παρά να τους πολεμήσουν. Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν βοηθώντας τις διάφορες οργανώσεις, που άλλες ήταν αντιστασιακές και άλλες απλά αντικομμουνιστικές και προκειμένου να μας σώσουν από τον κομμουνισμό έφτασαν στο σημείο να δέχονται βοήθεια από τους Γερμανούς. Έτσι μπορούσαν να έχουν τα στρατεύματά τους στα Ελληνικά εδάφη χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη αντίσταση αφού όλοι οι "αντιστασιακοί" ήταν ο ένας εναντίον του άλλου.


Με το που έφυγαν οι Γερμανοί, πριν καλά καλά σταθούμε στα πόδια μας μετά από τα 3 χρόνια κατοχής, κάναμε εμφύλιο για το αν θα είμαστε Σταλινικό προτεκτοράτο ή τσιράκια των Αμερικάνων. Γιατί ουσιαστικά αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ο εμφύλιος. Και ακόμα και αν οι δεξιοί ήταν όντως πατριώτες και ήθελαν απλά να μας σώσουν από την επιβολή κομμουνισμού τελικά κατάφεραν να μας έχουν οι Αμερικάνοι υπό τον έλεγχό τους. Το αν οι κυβερνώντες της περιόδου 1950-1974 ήταν όντως στις υπηρεσίες των αμερικάνων ή απλά δεχόντουσαν τη βοήθειά τους γιατί δεν ήμασταν ακόμα σε θέση να προστατευτούμε μόνοι μας από τον κομμουνιστικό κίνδυνο, είναι αμφίβολο. Δεδομένο είναι πάντως ότι ακόμα και αν είναι έτσι δεν θα άφηναν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τελικά με τα πολλά ήρθε η μεταπολίτευση. Ο λαός δέχτηκε ως σωτήρες τους πραγματικούς ανθέλληνες και ενώ έβλεπε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους συνέχιζαν να τους ψηφίζουν με τον φόβο της επιβολής δικτατορίας ή ενός χειρότερου καθεστώτος. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι "σωτήρες" απλώς ανέβαζαν τους μισθούς με δάνεια που πήραν από την Ε.Ε, που δεν τα αξιοποίησαν κατάλληλα. Τα περισσότερα έγιναν βίλες και κότερα. Όμως για αυτό δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίμε εμείς. Εμείς τους αφήσαμε να ανέβουν ψηλά, εμείς τους ψηφίζαμε προκειμένου διοριστούμε κάπου, και αντί να κοιτάξουμε να αλλάξουμε κάπως τα πράγματα εμείς οι ίδιοι ασχολούμαστε με το παρελθόν μας. Αν έφταιγαν οι δεξιοί ή οι αριστεροί για τον εμφύλιο, αν οι χουντικοί ήταν προδότες, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καλύτερος από τον γιο του ή αν είναι προδότες και οι δύο, και τι ωραία που είμαστε οι απόγονοι του Αριστοτέλη.

Από τη στιγμή που ασχολούμαστε με το παρελθόν και καθόλου με το μέλλον μας αξίζει αυτό. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μας δημιουργούν πρόβλημα μέχρι και οι Σκοπιανοί και εξακολουθούμε να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους και να καμαρώνουμε για αρχαίους προγόνους. Εν τέλει πιο πολύ φταίμε εμείς παρά οι πολιτικοί।

πηγη:www.roufianos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου