Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Bloomberg: Οι επενδυτές βλέπουν πάνω από μια αναδιαρθρώσεις για την Ελλάδα

Την ελληνική αναδιάρθρωση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, “βλέποντας” haircut της τάξεως του 50%, καθώς και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου από 5 έως 10 χρόνια βλέπουν ο ένας μετά τον άλλο οι επενδυτές σύμφωνα με Bloomberg.

Σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, οποίο επικαλούμενο τις σχετικές συζητήσεις στο Euromoney Bond Investor Congress, επισημαίνει ότι η πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά τώρα και περισσότερες από μία αναδιαρθρώσεις για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρήζει αναδιαρθρώσεων οπωσδήποτε, κάτι το οποίο αποδεικνύει και η χθεσινή εκτίναξη των ελληνικών 5ετών CDS πάνω από τις 1000 μβ, καθώς και του spread ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πάνω από τις 950 μβ.

«Η πρώτη αναδιάρθρωση δεν θα είναι αρκετή και θα αναγκαστούν να επανέλθουν» αναφέρει ο Louis Gargour, επικεφαλής επενδύσεων του hedge fund, LNG Capital LLP। Ο κ. Gargour προβλέπει haircut ύψους 50% και δηλώνει: «Το πρώτο πρόβλημα είναι το ύψος των χρεών, το δεύτερο είναι ότι το χρέος αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί»

πηγη:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου