Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η Μόσχα λυπάται για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη

undefined
© Photo: Vesti.ru

Στη Μόσχα δέχτηκαν με λύπη την ένοπλη επιχείρηση των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας μιάς σειράς χωρών στη Λιβύη, «την οποία πραγματοποιούν επικαλούμενοι το βεβιασμένα υιοθετημένο ψήφισμα με αριθμό 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ», - δήλωσε το Σάββατο ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Και πάλι καλούμε επισταμένα τόσο όλα τα λιβυκά μέρη, όσο και τους μετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση να κάνουν το παν για την αποτροπή των βασάνων του ειρηνικού πολιτικού πληθυσμού και την ταχύτερη κατάπαυση του πυρός και της βίας», - αναφέρεται στη δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

«Απαιτούμε να ληφθούν εξαντλητικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ξένων διπλωματικών αποστολών και των υπαλλήλων τους। Επιμένουμε ιδιαίτερα στη διασφάλιση του απαραβίαστου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Τρίπολη και των Ρώσων πολιτών στη Λιβύη, πράγμα για το οποίο η ρωσική πλευρά ήδη έχει κάνει σχετικά διαβήματα», - πληροφορεί το ΡΙΑ Νόβοστι δημοσιεύοντας τα λόγια του επίσημου εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.

πηγη:greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου