Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κόλαση στη Τρίπολη.Νέο κύμα σφοδρών βομβαρδισμών!

undefined
Αντί-αεροπορικά πυρά φώτισαν τον ουρανό της λιβυκής πρωτεύουσας λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), με τον ανταποκριτή του CNN στην Τρίπολη, Νικ Ρομπερτσον, να μεταδίδει πως ακούστηκαν και εκρήξεις. 

Σειρήνες ακούστηκαν από την περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Καντάφι και πυρά φαίνεται να προέρχονται από εκεί. Την επίθεση κατά της Τρίπολης επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Την ώρα που η πρωτεύουσα της Λιβύης βομβαρδίζεται, η Δύση προσπαθεί να συντονιστεί αλλά φαίνεται ανήμπορη να τα καταφέρει.

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών του ΝΑΤΟ απέτυχαν να καταλήξουν στο πως θα δράσει η Συμμαχία κατά της Λιβύης, με την Τουρκία να μπλοκάρει την οριστική απόφαση.

Οι περισσότερες χώρες θέλουν να αναλάβει το ΝΑΤΟ την ηγεσία των επιχειρήσεων, την οποία για την ώρα ασκούν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία। Υπέρ αυτής της άποψης και η Ιταλία, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Και ενώ η Τουρκία «πατάει πόδι» και διαχωρίζει την θέση της –μετά τη Γερμανία- η Ελλάδα δίνει ό,τι της ζητηθεί και εμπλέκεται άμεσα στην επιχείρηση. Στη Σούδα φτάνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, βελγικά μαχητικά απογειώθηκαν και επέστρεψαν στον Άραξο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται στη βάση της Σούδας και έξι Νορβηγικά F-16.

Εκτός από το ΝΑΤΟ, το θέμα της Λιβύης προκαλεί διχασμό και στη Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την οργή του για τους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης και μίλησε για «μεσαιωνική σταυροφορία», όρος που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ «απαράδεκτη», σε μια άνευ προηγουμένου κριτική κατά του πρωθυπουργού του!


πηγη:www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου